Sport

KFUM slo tilbake med 4-0 over tafatt Frigg

(KFUM Oslo - Frigg 4-0). En uke før seriestart er Kåffa tilbake på vinnersporet etter det forsmedelige cup-tapet mot Viking. Frigg sliter før seriestarten borte mot Tromsdalen om 14 dager.

KFUM ARENA (Dagsavisen) - Vi fikk oss en trøkk mot Viking. Det er ikke til å legge skjul på. Men vi har analysert kampen, spillerne har sett analysene, vi har snakket sammen, og vi har nok klart å legge 0-5-tapet bak oss, sa KFUMs trener Jørgen Isnes til Dagsavisen etter kampen som ble spilt i strålende vårvær på Ekeberg lørdag formiddag.

KFUM tok tak i kampen fra avspark, og Bilal Njie gjorde 1-0 etter åtte minutters spill. Det hele startet med en vidunderlig 50 meters-pasning fra Robin Rasch, som gledelig nok er med igjen etter langt skadeavbrekk.

Han gikk inn i treeren bak sammen med Momodou Lion Njie og Fredrik Kristensen Dahl. Ringreven som vanligvis spiller på midtbanen kom inn der mest for å slippe å løpe så mye som det kreves av ham på midtbanen, og fordi Kåffa hadde Jørgen Hammer ute med lårskade, samt at de startet med Aaron Kiil-Olsen på benken.

Rasch med igjen

Med sin rutine og fotball-smartness hadde Rasch ingen problemer i den for ham uvante rollen.

Pasningen han slo etter åtte minutter, traff foten til kantspiller Keivan Ghaedamini på motsatt side av banen. Han flikket elegant videre til Bilal Njie, som kom alene med Egil Evensen i Friggs mål. Kåffa-spissen bredsiden ballen inn i motsatt hjørne.

2-0 kom etter 22 minutters spill. Kaptein Dodou Gaye la inn. I feltet lå en godt plassert, men merkelig dårlig markert Johannes Hummelvoll-Nunez. Han fikk både tid og rom, og på halvvolley knallet han ballen helt inne i hjørnet, 30 centimeter under krysset. Nydelig.

Frigg slet, og det virket som det rett og slett var litt dårlig stemning innad i laget, og mellom enkelte spillere og trener Magnus Aadland. Eksempelvis da treneren ga beskjeder til spillerne, og noen av dem begynte å argumentere - under spillets gang..

Etter kampen snakket vi med Friggs trener, som bekreftet - både med kroppsspråk og verbalt - at det murrer litt i laget, som rykket opp forrige sesong. Frigg har spilt seks treningskamper, med en uavgjort og fem tap som fasit.

Murring i Frigg

– Vi er vant til å styre kamper, med seire som resultat. Kanskje burde vi lagt opp treningskampene litt annerledes, ikke møtt et såpass mye bedre lag enn oss som KFUM på dette tidspunktet, men heller spilt på oss selvtillit igjen. Vi hang ikke med i forflytningene. Skaper ikke all verden, og defensivt har vi endel å gå på, sa Friggs trener.

Er du bekymret?

– Litt. Vi har spilt litt naivt, spiller på oss press. vi har slitt voldsomt med sykdom og skader, men skulle vært lenger framme enn vi er på dette tidspunktet, avsluttet trener Magnus Aadland.

Etter 26 minutter fikk samme Nunez igjen stå umarkert inne i feltet. Igjen knallet han ballen hardt inn i nettmaskene. Han posisjonerer seg godt, og har nese for goaler. 3-0.

Ti minutter før pause kom 4-0-scoringen. Keivan Ghaedamini slår praktfulle cornere - hver eneste gang. Denne gangen var det Fredrik Kristensen Dahl som fikk stå umarkert, og stanget lærkula inn i nettmaskene. Det så stygt ut for Frigg.

Strålende vårvær og tidvis bra spill av KFUM på Ekeberg lørdag formiddag. Frigg sliter 14 dager før de seriestarter mot Tromsdalen.

Hestnes ut med smell

Men hjemmelaget roet noe ned etter hvilen, tankene gikk mer mot neste helgs serieåpning mot Grorud hjemme på Ekeberg. Et lokaloppgjør hele klubben gleder seg til.

I 1. omgang måtte midtbanespiller Simen Hestnes gå av banen. Han fikk et hardt spark i tommelen. Blødde og så lettere rystet ut da han gikk av.

Etter kampen kunne han berolige med at skaden ikke er så ille som man kunne få inntrykk av.

– Jeg fikk medisinsk hjelp og noen smertestillende. Jeg måtte ikke sy, og det er ikke snakk om brudd. Jeg er klar for dyst i seriestarten om ei uke, sa midtbanespilleren til Dagsavisen.

På sidelinjen satt også midtstopper og førstevalg som Kaptein, Jørgen Hammer. Ringreven sa dette til Dagsavisen etter kampslutt:

– Jeg har slitt med en lårskade, men skal trene for fullt til uka, og satser på å være klar til åpningskampen mot Grorud.

Gleder seg til Grorud-kampen

Trener Jørgen Isnes sier det blir fint å starte seriespillet igjen, og at det blir en helt annen kamp mot Grorud, som er et bedre fotball-lag enn Frigg.

– Jeg er fornøyd med mye i dag. Noe småplukk er det, men ikke verre enn at vi kan få rettet opp i saker og ting i uka som kommer.

KFUM startet med disse 11 spillerne: Jonas Brauti, Robin Rasch, Momodou Lion Njie, Fredrik Kristensen Dahl,Dadi Dodou Gaye, Simen Hestnes, Mohammed Mahnin, Keivan Ghaedamini, Johannes Hummelvoll-Nunez, Bilal Njie og Moussa Njie.

Friggs startellever: Egil Evensen, Chris Safari, Ferdinand Clarke, Ilir Kukleci, Knut Evensen, Varg Støvland, Shariff Cham, Joakim Holmedal, Brage Breivik, Vital Kaba og Ulrik Ferrer.


Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen