Sport

Norges OL-vinnere: Warholm løper 400 meter flatt i Lausanne – Jakob Ingebrigtsen til Eugene

Karsten Warholm (25) bekreftet allerede etter gulløpet i Tokoy at han løper 400 meter flatt i Lausanne 26. august. Jakob og Filip Ingebrigtsen skal til USA.

Den ferske OL-vinneren fra Sandnes og broren Filip står allerede oppført som påmeldt til Bowermans Mile i Eugene 21. august.

Eugene er neste års VM-vert i friidrett.

Duoen har også planer om å løpe flere løp i avslutningen av årets sesong. Filip Ingebrigtsen ble slått ut i kvalifiseringen på 1500 meter i OL i Tokyo.

– 1500 meter står på planen. De skal være med i Diamond League-avslutningen i Zürich 9. september, og det kan også bli snakk om andre løp. Det er 1500 meter på programmet også i Brussel 3. september, sier Erlend Slokvik til NTB.

Slokvik er sportssjef i Norges Friidrettsforbund.

Flatt

Warholm og trener Leif Olav Alnes snakket begge om planene om å løpe 400 meter flatt «ganske snart» etter verdensrekordløpet på 45,94 på OL-stadion i Tokyo sist uke.

– Jeg vet hva han er i stand til. Han er god på det også, sa Alnes etter at eleven gjorde gullsamlingen på 400 meter hekk komplett.

– Løper jeg som i dag, kommer det til å gå grisefort. Jeg tipper et godt stykke ned på 43-tallet, sa Warholm på en seanse med norsk presse etter medaljeseremonien.

Warholms personlige rekord på distansen lyder på 44,87 satt i Florø i 2017. Etter det har han ikke løpt mange 400-metere av den flate typen.

Det er ikke endelig avklart hva Warholm løper i de siste ukene av sesongen, men det står 400 meter hekk på programmet i DL-stevnet i Brussel, og selvsagt også under sesongavslutningen i Zürich.

Leter

Amalie Iuel kan komme til å dukke opp på stevner for å løpe 400 meter der Karsten Warholm måtte stille. Hedda Hynne løper også 800 meter om hun får tilbudet. Distansen står på programmet både i Brussel og Zürich.

Eivind Henriksen tok sølv i slegge i Tokyo, men øvelsen står ikke på Diamond League-programmet. Der er ikke avklart hvor han kaster neste gang.

– Vi ser etter kaststevner for Eivind og Ola Stunes Isene i diskos, sier Slokvik.

– Jeg skal i hvert fall kaste i NM. Siden jeg er i samme stall som Daniel Ståhl og Simon Pettersson, håper jeg å bli invitert til andre stevner også, sa Isene til NTB etter 12.-plassen i diskosfinalen i OL.

Mer fra Dagsavisen