Fotball

Mjøndalens andre borteseier glapp åtte minutter på overtid: – Bittert

Sarpsborg så ut til å gå mot nok et hjemmetap, men Joachim Thomassen ordnet 1-1 langt ut i tilleggstiden mot Mjøndalen i Eliteserien onsdag.

Mjøndalen sto med kun én borteseier så langt i sesongen før oppgjøret mot tabellnabo Sarpsborg. Laget fra Nedre Eiker fikk en tidlig ledelse som holdt nesten helt inn, men åtte minutter på overtid utlignet Thomassen med en klassescoring.

Det var andre gang på rad at Mjøndalen rotet bort seieren på overtid. Sist helg glapp det til 1-1 mot Brann.

– Det er bittert. Jeg vet ikke om det er tilfeldig at det skjer helt på slutten igjen, eller at det blir veldig krampaktig og litt mange bytter og rokeringer på slutten, sa MIF-trener Vegard Hansen til Discovery etter kampen.

Venstreback Thomassen fikk ballen på bakre stolpe og klemte til fra skrått hold. Avslutningen suste inn bak Sosha Makani i Mjøndalen-buret.

– Ett poeng er ett poeng, det skal vi ta med oss. Vi sliter med å spille mot lag som legger seg dypt. Vi liker bedre at det er mer åpne kamper, sa en noe misfornøyd Sarpsborg-trener Lars Bohinen.

Drømmestart

Mjøndalen fikk en gavepakke fra Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen etter kun to minutter spilt. Fredrik Brustad sendte i vei et karakteristisk langt innkast, som til slutt endte hos lagkamerat Sondre Solholm Johansen. MIF-forsvareren sendte i vei en avslutning mot mål, og Kristiansen fomlet ballen i mål på klønete vis.

Hjemmelaget fikk en kjempemulighet til å utligne snaut 20 minutter senere. Mohamed Ofkir dro seg lekkert fri på høyrekanten og fant spissmakker Jonathan Lindseth alene i MIF-boksen, men headingen ble for svak.

Det så lenge ut som at det ikke var Sarpsborgs dag, men åtte minutter på overtid skulle sarpingene endelig få uttelling.

Må ta grep

Vertene satte inn en virkelig sluttspurt og sendte alt og alle i angrep. Thomassen hadde løpt seg fri på bakerste stolpe og var sist på et innlegg fra Eirik Wichne. Kapteinen fikk ordentlig klem på kulen og reddet ett poeng.

– Vi er nødt til å forbedre vårt eget spill mot lag som legger seg lavt. Det har vi visst lenge, men det tar litt tid å gjøre noe med, sa Bohinen etter at redningsoperasjonen var et faktum.

Sarpsborg står med kun én seier på eget gress når det nærmer seg halvspilt. Den kom mot serieleder Molde for to runder siden.

Uavgjort mot tabellnabo Mjøndalen betyr at Sarpsborg er nummer tolv på tabellen og har fire poeng ned til Tromsø på kvalifiseringsplassen. Mjøndalen er to poeng foran TIL med én kamp mindre spilt.

Til helgen skal Mjøndalen spille i cupen mot Åssiden, før en hjemmekamp mot tabelljumbo Stabæk venter neste onsdag. Sarpsborg møter Kvik Halden i cupen søndag, før et bortemøte mot formsterke Lillestrøm venter tre dager senere.

Kampfakta:

Eliteserien, utsatt kamp fra runde 1

Sarpsborg – Mjøndalen 1-1 (0-1)

Sarpsborg stadion, 2000 tilskuere.

Mål: 0-1 Sondre Solholm Johansen (2), 1-1 Joachim Thomassen (90).

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand.

Gult kort: Ibrahima Koné, Sarpsborg, Stian Aasmundsen, Joackim Olsen Solberg, Mjøndalen.

Lagene:

Sarpsborg (3-4-3): Anders Kristiansen – Ben Karamoko, Bjørn Inge Utvik, Mikael Dyrestam – Magnar Ødegaard (Eirik Wichne fra 45.), Nicolai Næss, Anton Salétros (Emil Pálsson fra 80.), Joachim Thomassen – Jonathan Lindseth (Steffen Lie Skålevik fra 80.), Kristian Fardal Opseth (Ibrahima Koné fra 53.), Mohamed Ofkir (Ole Jørgen Halvorsen fra 53.).

Mjøndalen (4-3-3): Sosha Makani – Syver Skaar Eriksen (William Sell fra 89.), Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Nikolas Walstad – Stian Aasmundsen, Christian Gauseth (Isaac Twum fra 69.), Joackim Olsen Solberg – Fredrik Brustad (Lars Olden Larsen fra 69.), Benjamin Stokke, Martin Rønning Ovenstad (Ole Amund Sveen fra 61.).

Resten av runden: Sandefjord – Haugesund 1-1, Sarpsborg – Mjøndalen 1-1, Stabæk – Lillestrøm 2-3, Strømsgodset – Odd 3-0.