Selvmål i veien for ny Sandefjord-seier: – Viser en bra «attityde»

Sandefjord ville tilbake på vinnersporet mot Haugesund, men måtte ta til takke med 1-1 onsdag. Et selvmål fra Alexander Ruud Tveter sørget for uavgjort.

Haugesund har slitt på bortebane denne sesongen. Onsdag møtte de et hjemmesterkt Sandefjord, som kom til kampen med tre strake seirer på eget underlag.

Sandefjord var best i en relativt sjansefattig 1. omgang, og vertene tok fortjent ledelsen ved Sander Risan Mørk etter 23 minutter.

Men med ledelsen til pause lettet Sandefjord på trykket og lot Haugesund komme inn i kampen igjen etter hvilen. Det resulterte i utligning på dødball etter selvmål av Tveter.

– Det er en annen trygghet og en annen selvtillit i oss i andre omgang, heldigvis, sa Haugesunds trener Jostein Grindhaug til Discovery.

Begge lag kunne endt opp med å vinne i 2. omgang, men målene uteble. Haugesund går opp på 7.-plass med 19 poeng. Sandefjord ligger fortsatt tre poeng bak på 11.-plass.

– Vi tar med oss at vi kriger inn ett poeng her og viser en bra «attityde», sa Sandefjords svenske assistenttrener Andreas Tegström.

Nå går turen til Grenland for Sandefjord. Søndag spiller de i cupen mot Pors Grenland, og tre dager senere venter ny eliteseriekamp mot Odd. Haugesund spiller cupkamp mot Stord lørdag, før de tar imot Strømsgodset onsdag neste uke.

Brukte venstreslegga

Ibrahima Wadji var nær ustoppelig i forrige kamp mot Vålerenga og fikk Haugesunds eneste gode mulighet i 1. omgang etter sju minutter. Skuddet fra Wadji var godt, men redningen til Sandefjord-keeper Jacob Storevik var minst like god.

Brice Wembangomo har vært brennhet den siste tiden, og etter ti minutter la høyrebacken ut på tur i angrep. Han kranglet med seg ballen i god posisjon i feltet, men selv om forseringen var en angrepsspiller verdig, sto ikke avslutningen rett på keeper i stil.

Avslutningen til Mørk etter 23 minutter var det langt høyere klasse over. 20-åringen rappet til med venstrefoten etter at Haugesund slet med å klarere, og ballen suste ned i hjørnet bak keeper.

Mørk kunne fort doblet ledelsen få minutter senere, men denne gangen var forsøket mer som Wembangomos skudd enn hans egen fulltreffer.

På overtid av 1. omgang var Sandefjord enda nærmere å øke ledelsen, men Vidar Ari Jónsson gikk for egne sjanser istedenfor å spille Tveter på blank kasse. Dermed gikk Sandefjord til pause med en knapp ledelse som burde vært større.

Haugesund tok tak

Mens bortelaget ikke klarte å skape noen ting før pause, hang de mer med i 2. omgang. Allerede fire minutter etter hvilen var Ulrik Fredriksen frampå og fyrte av et farlig skudd som gikk i blokka og ut.

Haugesund fortsatte å legge et press på Sandefjord med flere farlige dødballer, og etter 58 minutters spill skulle det få uttelling.

Som i forrige kamp mot Vålerenga, slo Kristoffer Velde en hard corner på første stolpe som endte opp i mål. Denne gangen var det hjemmelagets Tveter som stusset ballen inn i eget nett.

Sandefjord hadde gitt fra seg initiativet i kampen, men våknet litt av baklengsmålet. Kvarteret før slutt ofret Kristoffer Normann Hansen alt for å dytte ballen i mål, men keeper Egil Selvik gjorde alt for å stoppe han og gikk seirende ut av duellen.

Tolv minutter før slutt var det Haugesunds innbytter Alioune Ndour som var nære, men senegaleseren var akkurat for sen på et farlig innlegg foran mål.

Dermed endte det med poengdeling i Sandefjord. Det kan Haugesund si seg fornøyd med.

Eliteserien, utsatt kamp fra runde 1

Sandefjord – Haugesund 1-1 (1-0)

Release Arena, 2000 tilskuere.

Mål: 1-0 Sander Risan Mørk (23), 1-1 Alexander Ruud Tveter (selvmål 58).

Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden.

Gult kort: Zé Eduardo, Sandefjord, Ibrahima Wadji, Haugesund.

Sandefjord (4-3-3): Jacob Storevik – Brice Wembangomo, Sander Moen Foss, Martin Kreuzriegler, Mats Haakenstad – Sander Risan Mørk (André Sødlund fra 60.), Zé Eduardo (Marc Vales fra 81.), William Kurtovic – Vidar Ari Jonsson, Alexander Ruud Tveter, Kristoffer Normann Hansen (Franklin Nyenetue fra 76.).

Haugesund (4-3-3): Egil Selvik – Thore Pedersen, Fredrik Pallesen Knudsen (Mads Sande fra 46.), Ulrik Fredriksen, Alexander Stølås – Peter Therkildsen, Kevin Martin Krygård, Sondre Liseth – Niklas Sandberg (Andreas Endresen fra 82.), Ibrahima Wadji (Alioune Ndour fra 64.), Kristoffer Velde.

Resten av runden: Sandefjord – Haugesund 1-1, Sarpsborg – Mjøndalen 1-1, Stabæk – Lillestrøm 2-3, Strømsgodset – Odd 3-0.