Sport

Dønnum vil rekke Europa-kvaliken - Kan være klar allerede neste uke

VIFs stjernespiller fryktet det verste da han måtte ut med en leddbåndskade i kneet mot Odd for to uker siden. Aron Dønnum sier nå at han har som mål å være klar til Europa-kampene i slutten av juli.

VALLE (Dagsavisen): Aron Dønnum (23) var med på store deler av tirsdagens treningsøkt på Intility Arena, men på spilldelen på full bane til slutt trente han alternativt. Likevel ser det svært lovende ut for kantspilleren med tanke på spilletid igjen de nærmeste ukene.

– Det kjennes ganske bra nå. Jeg er en gutt som tåler en del, og skaden kunne vært mye verre, sier Aron Dønnum til Dagsavisen etter treningen.

Vålerengas poengkonge pådro seg en rift i det indre leddbåndet i kneet da han ble taklet hardt av Odds Joshua Kitolano. Dønnum forteller at en allsidig treningshverdag fra ung alder har hjulpet ham med å komme raskt tilbake og unngå flere skader tidligere.

– Heldigvis har jeg drevet med mye forskjellig da jeg var liten. Jeg var litt “bajas” da jeg var yngre, og holdt på med blant annet skating og twintip som har bidratt til å bygge opp en kjernemuskulatur som man vanligvis ikke har ved å kun ha spilt fotball tidligere, forteller Dønnum.

Aron Dønnum under tirsdagens VIF-trening. Foto:

– Følte at beinet sto feil retning

Fysikken han har bygget opp via andre idretter og treningsformer har gitt ham en ekstra styrke, mener han.

– Jeg gjør veldig mye riktig og får god hjelp til restitusjon og opptrening, men i tillegg har jeg en ekstra styrke i form av at kroppen min tåler veldig mye. Det går jo aldri en kamp uten at jeg får en smell, og det er sjelden at jeg må gå av banen med skade. Dessverre skjedde det nå, sier VIFs toppscorer så langt denne sesongen.

Idet han ble taklet kjente han ingenting i kneet, fram til noen sekunder etterpå.

– Da kom smerten. Jeg hadde så forferdelig vondt, og følte at beinet sto i helt feil retning etter at jeg ble liggende også. Sist jeg hadde så vondt var da jeg slo skulderen ut av ledd, tenkte jeg, sier kantspilleren som nylig fikk sin landslagsdebut.

Her er taklingen som satte Aron Dønnum ut av kampen. Foto:

Nå er han altså tilbake på treningsfeltet, og har vært der en ukes tid. Kanten ville helst komme seg på feltet så fort han kunne, og unngå alenetid i styrkerommet når er skadet. Selv om han kan kjenne noe smerte på feltet, er det bedre enn å være på “gymmen”, ifølge Dønnum.

– Jeg sier tidlig ifra til fysioene at jeg ikke kommer til å holde på i gymmen i altfor lang tid. Da har jeg heller litt vondt og spiller fotball, men da er jo problemet at man må passe på så skaden ikke slår seg opp igjen. Hvis det hadde skjedd, kunne det blitt enda flere uker ute, sier han.

Vil rekke første Europa-kamp

Vålerenga skal spille kvalifiseringskamper til Europacup-sluttspill for første gang på ti år når de møter belgiske Gent 22. og 29. juli. Målet for Dønnums del er å bli klar for avreise til Belgia og kunne bidra i andre kvalifiseringsrunde i UEFA Conference League.

– Jeg har nok dessverre et par-tre uker til ute før jeg kan spille eller melde meg klar, men det er klart jeg håper på å bli klar til hver eneste kamp som kommer. Skal jeg sette et første mål, så er nok den første kampen mot Gent borte realistisk. Jeg skal i alle fall ikke si at det er usannsynlig at jeg blir klar til den kampen, og om jeg blir klar før det er det bare en bonus, forteller Dønnum optimistisk.

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo er også optimistisk med tanke på Dønnums skade, men tror han kan bli klar allerede til derbyet mot Lillestrøm neste søndag dersom han fortsetter den gode opptreningen.

– Både Vidar (Örn Kjartansson) og Aron er skadet, og ingen av dem rekker de to kampene som kommer nå mot Sarpsborg 08 og Strømsgodset, men Aron kan rekke LSK-kampen, forteller Fagermo.

Fagermo forteller også at Odin Thiago Holm skal spille sin første kamp siden meniskoperasjonen i februar, når Vålerenga 2 tar imot Hødd på Intility 17:00 tirsdag på Intility Arena. Han skal spille en av omgangene, og er muligens med i torsdagens kamptropp mot Sarpsborg 08.






Mer fra Dagsavisen