trikkeligaen

Om få dager spiller han VIF-kamp igjen: – Det har vært tøft

Odin Thiago Holm (18) har målet klart for høstsesongen. Trønderen skal bli «bankers» i elleveren til Dag-Eilev Fagermo.

VALLE (Dagsavisen): Stortalentet Odin Thiago Holm måtte meniskopereres i vinter, men etter flere måneder med opptrening er han klar til å løpe ut på matta i tellende kamp igjen.

– Jeg håper han spiller 2.-divisjonskampen mot Hødd her på tirsdag. Det ser bra ut for ham nå. Men han må inn i kamp for å se det ordentlig, sier Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

– Det nærmer seg nå. Planen er at jeg skal prøve meg en omgang for VIF 2 mot Hødd, sier Holm selv til Dagsavisen.

Skal inn i Fagermos ellever

18-åringen, som tidligere i karrieren har slitt med en del muskelskader, ser fram til å komme i gang igjen.

Torsdag kunne han se Vålerenga slå Stabæk 2-0 på Nadderud slik at de hektet seg på i medaljekampen.

– Men jeg merker at jeg har vært ute av spill en stund, så formen er ikke helt der den var for fire-fem måneder siden. Men vi bygger det opp hver dag. Det skal gå fint, forsikrer han.

– Hva må du fokusere mest på framover?

– Å bygge opp kapasitet, slik at jeg kan holde tempoet det spilles på i Eliteserien. Det er det vi jobber mest mot nå, svarer han.

Og ambisjonen for høsten er klar:

– Målet er jo å få gjennombruddet mitt, da. Fast plass på laget. Gjøre det såpass bra at jeg er «bankers» i elleveren, sier indreløperen.

Holm tenker positivt

Holm legger ikke skjul på at skadeoppholdet har vært krevende. Det er ikke lett å sitte på sidelinjen når man bare vil spille fotball.

– Det har vært tøft, det. Spesielt den første tiden. Men samtidig har jeg brukt tiden godt. Jeg har fått på plass en mye bedre fysikk enn i fjor. Jeg vil si at jeg har hentet ut det positive fra et slikt opphold.

– Er du ferdig med skadene nå?

– Jeg får håpe det. I fjor gikk jeg faktisk gjennom sesongen uten skader. Så jeg føler at jeg i hvert fall har kommet over det muskulære som kommer av vekst, da. Det var synd at smellen i kneet kom, men det får man ikke gjort så mye med, poengterer han.

– Er det noe spesielt du må gjøre for å passe på kneet i fortsettelsen?

– Vi har bygd opp et stabilt kne. Jeg har styrket musklene rundt kneet, noe som skal forebygge en ny smell. Men kneet kjennes helt normalt ut. Jeg trenger ikke å være forsiktig på noe måte, sier Holm.

Nyeste fra Dagsavisen.no: