Sport

Dansker henter stoppertalent fra FFK

FFKs stoppertalent Ethan Amundsen-Day (16) er klar for den danske storklubben FC København. Onsøy-gutten knytter seg til FCK 1. juli.

FCK melder på Twitter at Amundsen-Day går til klubbens talentavdeling. 16-åringen gjør seg ferdig med ungdomsskolen i disse dager.

– Det har vært noen fantastiske år med FFK, og jeg har lært masse. I tillegg har det vært en glede å være en del av en klubb med så mange hyggelige mennesker. Nå ser jeg fram til nye utfordringer i FC København og en travel fotballhøst, sier han til FFKs nettside.

Daglig leder Joacim Heier opplyser at totalen i avtalen med FCK gjør at det er den største overgangen i FFK på ti år. Unggutten hadde opprinnelig kontrakt med FFK ut neste sesong.

Heier sender Amundsen-Day av gårde med følgende skussmål overfor FFKs nettsider:

– Ethan har alle forutsetninger for å lykkes. Sjeldent ser vi spillere med den mentale styrken, dedikasjonen og ydmykheten, i kombinasjon med et godt utgangspunkt fysisk, teknisk og taktisk kan Ethan nå langt. Vi har vært forberedt på at Ethan sin tid i FFK ikke ville bli spesielt langvarig og derfor har vi vært opptatt av å legge til rette for han og samarbeide om veien videre.

(©NTB)


Nyeste fra Dagsavisen.no: