Sport

Aker Topphåndball: - Kan vi avslutte sesongen i mai, så håper vi jo på det (+)

Ishockeysesongen er avlyst og fotballsesongen utsatt, men hva skjer med håndballen? Svaret er uvisst på dette tidspunktet, men en avklaring kommer sannsynligvis raskt fra Håndballforbundet.

Av: Erik Solbakken

Det har vært stans i håndball og all idrett siden januar i år. Enkelte idretter har fått svar, mens andre fortsatt sitter på pinebenken. Aker Topphåndball er et av lagenepå øverste nivå som venter i spenning og trener, Henrik Næss Wilhelmsen, sier at det har vært et vanskelig år.

– Det har vært et utrolig vanskelig år der man må omstille hodet hele tiden. Det starter opp igjen, så stenger det ned igjen, så er det karantener, og så får man trene litt og forberede seg til kamp.

Wilhelmsen sier til Dagsavisen at de har forberedt seg til fire kamper denne sesongen som har blitt enten avlyst samme dag eller noen dager i forkant. Han merker at dette tærer på motivasjonen, men er likevel utrolig stolt av egne spillere.

– Jeg syntes våre jenter har vært kjempeprofesjonelle, så de skal ha all ros for måten de har taklet det på. Hvis vi har gitt de litt fri, så har de mast og ønsket å få trene mye, selv om det har vært lenge til neste kamp. De skal ha all ære for hvordan de har holdt motivasjonen oppe for det er ingen tvil om at det har vært en vanskelig sesong.

U-sving i siste liten

Aker-treneren trekker frem en spesiell hendelse som var ekstra tung å svelge.

– Det verste var i Sola hvor vi til og med hadde tatt flyet, kommet på flyplassen og beskjed at det var karantene på et annet lag som gikk utover oss. Så vi måtte sitte på Sola flyplass i ni timer før vi måtte ta flyet hjem igjen uten å spille kampen, forteller han.

Wilhelmsen mener at det har vært lettere å få trent under utsettelsen enn før, og påpeker at hyppige endringer i kamptidspunkter har vært slitsomt.

– Det har vært lettere når vi har visst at det er fire eller seks uker til neste kamp, for da kan du fokusere på styrkebiten og individuell utvikling. Jeg syntes det var vanskeligere i starten hvor det var utsatt i fjorten dager og man måtte forberede seg selv om man ikke visste om man skal spille kamp eller ikke. Det har vært litt lettere nå på slutten hvor vi har visst at det ikke skal spilles noen kamper før etter påske.

Gjenåpningen må ikke gå på bekostning av smittesituasjonen

Den rutinerte treneren syntes ikke en gjenåpning av sesongen skal gå på bekostning av den pågående koronasituasjonen. Han mener at håndballen går inn i andre rekke etter å få kontroll på smittesituasjonen, men vil gjerne finne en måte for å få kabalen til å gå opp.

– Er det slik at vi klarer å få smittetallene ned, fortsatt får satt vaksiner og kommer i en situasjon der det er mulig å avslutte sesongen i mai, så håper vi jo på det. Først og fremst må vi få ned smittetallene i Norge der må alle bidra, både mannen i gata og ikke minst vi som driver med toppidrett.

Sluttspillet kan ryke

Aker Topphåndball ligger på ellevte plass i ligaen med flere kamper færre spilt enn mange andre over på tabellen. En sluttspillplass ser uansett lite sannsynlig ut ettersom det bare er fire lag som blir kvalifisert til dette i år. Wilhelmsen vil likevel kjempe om en plass blant de åtte øverste.

– Jeg håper vi får fullført og kan kjempe om en topp 8-plass som hadde gitt sluttspill i en ordinær sesong og vise at vi hadde hørt hjemme der. Først og fremst så blir det de tre kampene [mindre spilt] å gjøre det på og få avsluttet på en god måte.

Om resten av håndballsesongen blir noe av gjenstår å se. 13 spente klubber, rundt 260 spillere og tusenvis av fans venter nervøst på avgjørelsen.

Håndballjentene ble klare for OL-sluttspill, men hva skjer med serien?

Håndballforbundet vil antagelig gi svar denne uka.





Mer fra Dagsavisen