Ødegaard anonym i VAR-drama mellom Arsenal og Burnley

Martin Ødegaard fikk sjansen fra start i Premier League-oppgjøret mot Burnley og spilte en time. Oppgjøret endte 1-1 etter vanvittig dramatikk på tampen.

Ødegaard åpnet bra og var mye involvert i starten, men ble mer og mer anonym utover i oppgjøret. Han ble byttet ut på stillingen 1-1 etter 64 minutter.

Drammenseren har med det fortsatt ikke spilt en hel kamp for Arsenal. Siden han kom til London-klubben på lån i slutten av januar, har Ødegaard startet fem kamper, kommet inn i tre og sittet én på benken.

På banen så han Pierre-Emerick Aubameyang sende Arsenal i ledelsen etter bare seks minutters spill. Kapteinen dro seg inn i banen og plasserte ballen lekkert i høyre hjørne.

Xhaka-feil

Chris Wood utlignet like før pause med en bisarr scoring. Granit Xhaka fikk ballen i egen 16-meter og skulle vri spillet, men slo ballen rett i hoften til Wood og i mål.

Det ble en haug av store sjanser og kaos på tampen av kampen. Først kom Wood alene med Bernd Leno, men Arsenal-målvakten reddet på spektakulært vis.

Så skulle bare Nicolas Pépé sette ballen i mål fra fem-seks meter minuttet etter, men ballen skled av foten til franskmannen.

Omdiskutert straffe

To minutter senere kom VAR i fokus. Pepe hamret ballen i tverrliggeren via armen til Erik Pieters, mente dommer Andre Marriner. Han dømte straffe og rødt kort til nederlenderen. Deretter kom VAR inn i bildet.

Noen minutter senere ble både straffen og det røde kortet kansellert ettersom ballen traff skulderen til Pieters.

Og på overtid var det smått utrolig at det ikke sto 2-1 til Arsenal. Først skjøt Alexandre Lacazette mot mål, men forsøket ble reddet på streken. På returen hamret Bukayo Saka til mot mål, men også det forsøket ble så vidt reddet.

Tre sekunder senere fikk Dani Ceballos prøve seg fra ni-ti meter. Ballen gikk i stolpen og ut. Dermed endte det 1-1.

Det ene poenget gjør at Arsenal fortsatt ligger på en skuffende 10.-plass i ligaen. Med 38 poeng er det ni poeng opp til mesterligaplass med elleve kamper igjen.