Sport

Oslogutten Sæverås kan gå fra koronasmell til helterolle i håndball-VM

Landslagskeeper Kristian Sæverås (24) fikk en rufsete oppladning til VM med koronasykdom og hjertemuskelbetennelse. Nå vil han bli en nøkkelbrikke for Christian Berge i jakten på finaleplass.

Av Jørn H. Skjærpe (Dagsavisen) og Espen Hartvig (NTB)

Landslagssjef Berge må trolig ta en skikkelig gjennomgang før han velger keeper i onsdagens kvartfinale. Skal han vrake Torbjørn Bergerud for første gang på lenge i en avgjørende kamp? 24 år gamle Sæverås, som viste seg fram i Norges knepne 35-33-seier mot Island i gruppespillet, sier han har enda mer å by på i fortsettelsen.

– Jeg føler ikke at jeg fått den ordentlig store kampen ennå. Jeg føler jeg mangler den kampen hvor jeg stenger helt ned. Men jeg har hatt et par fine kamper. Og jeg er glad for tilliten jeg har fått, for det viser at jeg nærmer meg Torbjørn, sier Sæverås til NTB.

Les også: Norge gjorde VM-jobben mot Island – og fikk helpen de trengte

Åtte uker ute

Oppladningen til mesterskapet i Egypt var alt annet enn ideelt for keeperkometen.

– Jeg var ute i åtte uker. Det var først korona i en mild utgave, men så tok jeg en MR-skanning. Den viste at det var en infeksjon på hjertet etter koronasykdommen. Det var ikke alvorlig, men klubben min (Leipzig) tok ingen sjanser. Så jeg fikk ikke trene før det var borte. Jeg glad klubben tok dette så på alvor som den gjorde, sier Sæverås.

Det bidro til at han ble VM-klar i tide, noe burvokteren selv er meget tilfreds med.

– Det har ikke vært den mest optimale oppladningen, men jeg er bare glad jeg ble klar til VM. Jeg synes det går bedre og bedre for hver dag. Jeg er nesten tilbake på samme nivå i styrke som før jeg ble syk. Kondisjonen henger litt etter. Håndballformen er ikke helt på topp, men det kommer seg og er ikke helt krise, uttalte han til NTB før mesterskapet begynte.

Sæverås spiller til daglig sin håndball i tysk Bundesliga. Der er det kamper vare noen få dager etter VMs finalehelg.

Håndball-VM 2021 for menn: Her er fullt program

Ikke til sentrum

Sæverås og resten av den norske VM-troppen blir for øvrig boende utenfor Kairo og unngår smittefaren i sentrum av storbyen. Der florerer det nemlig med mageonde.

Etter planen skulle alle åtte kvartfinalister ha base inne i Kairo sentrum på Marriott Zamalek-hotellet (fem stjerner) ved Nilens bredd. Det hadde arrangøren bestemt.

Men Norge fikk altså gjennomslag for å bli på sin base.

– Vi tok en diskusjon søndag om hva som var smartest for oss. Vi fant ut at det klart smarteste er å bli her. Det var flere plusser ved å bli her rett og slett. Det er flere lag som sliter med magetrøbbel på det andre hotellet, sa landslagssjef Christian Berge på et pressetreff i Egypt mandag.

PS. Norges kvartfinalemotstander blir klar mandag kveld.

Mer fra Dagsavisen