Sport

– Uvissheten var det absolutt verste

Etter å ha vært på årets lag i OBOS-ligaen i fjor, har 2020 vært en eneste stor nedtur for Robin Rasch. KFUM Oslo-spilleren har slitt med skader og pådro seg trolig også korona i samme slengen. Nå er han endelig tilbake på banen, og ser fremover.

KFUM Oslo har slitt med skader på flere sentrale spillere denne sesongen, og blant dem som har vært ute har vært Robin Rasch. Midtbanemannen havnet på årets lag i divisjonen i fjor, men allerede på slutten av fjoråret begynte skademarerittet som har vart til nå. Fredag gjorde han et etterlengtet comeback, i 3-1-tapet for Sandnes Ulf.

– Det var utrolig godt å være tilbake på banen. Jeg har savnet det å spille fotball veldig mye, og den tida jeg har lagt bak meg nå har ikke vært spesielt fett for min egen del. Det har vært mange timer på styrkerommet, og lite på banen, men nå er jeg endelig tilbake, forteller Rasch til Dagsavisen.

Les også: KFUM styrte kampen – men Sandnes Ulf vant

Hadde bare to økter med laget før Ulf-kampen

Kåffa-spillerens kneskade har gjort at han har mistet en del kondisjon, siden han ikke har fått lov til å løpe. Derfor ble overgangen til å spille ligafotball igjen ganske brå for midtbanemannen.

– Jeg merket at det var tungt å komme tilbake. På grunn av den kneskaden jeg pådro meg har jeg ikke kunnet drive med løping de siste tre månedene, og før kampen mot Sandnes Ulf fikk jeg bare to økter med laget. Så jeg kjente det på pusten etter hvert ja, men det var likevel veldig fint å være tilbake, sier Rasch.

Allerede i slutten av forrige sesong bet Rasch tennene sammen, og fullførte sesongen med en betennelse i hamstringen. Planen var å lege den skaden før året sesong, men den viste seg å sitte i lengre enn håpet.

– Det tok en del tid å bli kvitt den skaden, og ikke så lenge etter det tror jeg at jeg fikk korona. Både faren min og tanta mi har fått påvist korona, og selv om jeg ikke har fått det påvist selv, så hadde jeg de samme symptomene. Det satte meg også tilbake noen uker, og to uker etter at jeg var frisk fra det pådro jeg meg den kneskaden jeg har slitt med siden, så jeg har vært litt uheldig der, forteller Rasch.

Les også: KFUMs bitre tap mot LSK: – Må ha tid på å roe meg ned etter dette (+)

Frustrerende skadesituasjon

Det gikk imidlertid lang tid før de fant ut av skaden som har holdt Kåffa-spilleren ute av spill såpass lenge.

– Jeg fikk en kjenning tidlig i koronaperioden, og da slet vi med å finne ut hva det var. Etter hvert ble det bare gradvis verre, og til slutt ble det umulig å spille med. Ikke ble det bedre med hvile heller, og vi fant fortsatt ikke ut hva det var. Det var det mest frustrerende ved hele situasjonen, den uvissheten var det absolutt verste, sier Rasch og fortsetter:

– Det er aldri kjekt å være skadet, men det er bedre å vite at du skal være ute i to måneder for eksempel og konsentrere deg om opptreningen igjen. Men nå så jeg ukene komme og gå, uten at det var noen fremgang. Det er kanskje den verste typen skade å ha, og akkurat det var ikke spesielt kjekt, erkjenner Rasch.

Etter å ha prøvd litt forskjellige sprøyter, var redningen kortisonsprøyter i hamstringen nederst ved kneet og i leddbåndet på innsiden av kneet.

– Det var godt å endelig finne ut hva det var, og kjenne at smertene ga seg og at det var framgang å spore. Jeg prøvde hele tiden å sette meg mål for styrketreningen, og den treningen jeg fikk lov til å gjøre uten å belaste kneet, og brukte det som motivasjon for å komme sterkere tilbake. Vanligvis liker jeg også å spille en del golf under opptreningen, for å tenke på andre ting enn å være skadet, men på grunn av belastningen på kneet fikk jeg ikke lov til det heller, forteller Rasch.

Les også: Skader skaper hodebry for Kåffa-trener Isnes: – Ikke bekymret (+)

Ikke fornøyd med starten på årets sesong

Ni måneder skulle det altså gå før siste seriekamp i fjor, til Rasch igjen kunne trekke på seg Kåffa-drakten i årets sesong. En sesong der han skulle bygge på det han og laget leverte i fjor, og ta enda et steg nærmere Eliteserien.

– Forrige sesong var veldig kul, både for meg personlig og for laget. Selv om det ble en bra sesong, følte jeg likevel vi hadde mer inne enn det vi fikk vist i fjor, og det skulle vi forbedre i år. Så har starten på årets sesong verken rent spillemessig, eller poengmessig, vært like bra som vi hadde håpet. Skadene vi har hatt har naturligvis hatt en del å si der, da vi har hatt mange skader utenom meg og Stian (Sortevik) også, sier Rasch og fortsetter:

– Vi har en god og bred tropp, men når du mister gode spillere som har spilt mye vil alle lag merke det. De nye spillerne vi har fått inn er gode, men vi er ikke like samspilte som i fjor. Da brukte vi stort sett det samme laget som rykket opp, og det tar litt tid før de nye som kommer inn kjenner til bevegelsesmønsteret, hvor man vil ha ball og de tingene der, forteller Rasch.

Les også: Isnes var i samtaler med LSK: – Trives godt på Ekeberg (+)

Får trenerskryt

Tirsdag kommer Kongsvinger på besøk til Ekeberg, og med fire kamper uten seier mener midtbanespilleren at det nå er på tide å vinne igjen på hjemmebane.

– Kongsvinger er litt på en oppadgående formkurve, mens vår formkurve har pekt litt nedover de siste kampene. Hver kamp lever sitt eget liv, og vi skal analysere motstanderne og legge en god kampplan før vi møter dem. Vi kan ta med oss en del positivt fra tapet mot Sandnes Ulf, men vi må bli flinkere på den siste tredjedelen av banen. Sånn sett passer det veldig fint å snu den trenden vi har vært inne i med en god seier mot Kongsvinger, forteller han.

Trener Jørgen Isnes mener det blir mye enklere å gjøre med en spilleklar Robin Rasch, og gleder seg stort over å ha midtbanemannen tilgjengelig igjen.

– Jeg mener han er en av de beste sentrale midtbanespillerne i divisjonen, så det er klart at vi er fornøyd med å ha han tilbake. Han er fotballklok og dikterer spillet på en god måte, og allerede mot Sandnes Ulf så vi glimt av hvorfor han var på årets lag i fjor. Det vil naturlig nok ta litt tid før han er tilbake i ordentlig kampform, men det er ingen tvil om at han er en klar forsterkning for oss, sier Isnes til Dagsavisen.

Les også: Øby-dobbel sikret poeng mot HamKam: – Har bevist at vi er et topplag (+)

Håper å være tilbake til sitt beste snart

Kåffa-treneren mener at Kongsvinger er et lag som også har underprestert så langt med tanke på ambisjonene.

– I vinter synes jeg de så veldig gode ut, men de har kanskje vært litt naive i spillestilen sin. De har nok lagt om til å spille litt mer direkte, og luket ut de grove personlige feilene i det siste, og tar ikke like store sjanser i oppspillsfasen. Likevel vet vi at det er et lag det er mulig å skaffe seg brudd på, og det er et lag vi skal matche uansett hvordan de kommer, sier Isnes som sier at alle er revansjesugne etter å ha mistet en del poeng de siste rundene.

For Rasch personlig blir det også en anledning til å få flere kjærkomne minutter i beina.

– Forhåpentligvis er det ikke så lenge til jeg er tilbake på mitt beste nivå. Styrkemessig føler jeg meg veldig bra, og det fotballtekniske tar det ikke lang tid å få på plass igjen, men det er kondisjonen jeg må få opp igjen. Jeg blir fort veldig sur i beina da jeg sykler, slik at jeg ikke klarer å få pulsen nok opp, og med tre måneder uten løping vil det nok bli en del kondisjonstrening fremover. Sånn sett hjelper det veldig på å spille kamper også, sier Rasch som likevel er påpasselig slik at han ikke pådrar seg nok en skade som legger en enda større demper på årets sesong.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Nyeste fra Dagsavisen.no: