Sport

Hodebry for KFUM-treneren

Skader og sviktende prestasjoner gjør at Kåffa-trener Jørgen Isnes må gjøre flere endringer i laget som møter Raufoss mandag.

Bilde 1 av 4

Dadi Dodou Gaye og Fredrik Dahl har bekledd KFUMs backplasser i de to første kampene denne sesongen. I 2–1-tapet mot Strømmen sist måtte begge ut med skade.

– Det er snakk om to til tre uker på begge, kan KFUM-trener Jørgen Isnes fortelle Dagsavisen.

Én det ville vært naturlig å få inn er høyreback Tobias Collett, men også han er ute – med en litt spesiell skade.

– Han har strekk i tåa. Det høres litt pinglete ut, ler Isnes, og legger til:

– Men det er vondt, så han er nok ute i tre uker til han også.

Likevel er ikke sjefen bekymret, og vil ikke høre snakk om at dette skal være noen form for unnskyldning.

– Vi har bygd en bred og god tropp for nettopp dette. Så det skal vi håndtere fint, sier han.

Har erstatterne klare

Christopher Lindquist, som kom til klubben før denne sesongen, kom inn og erstattet Dodou på høyrebacken tidlig i kampen mot Strømmen. Isnes likte det han så.

– Vi skapte mye offensivt på høyresiden med Linquist, som kom til flere gode innlegg utover i kampen. Jeg syns han gjorde en god figur.

Lindquist virker dermed som den fremste kandidaten på høyrebacken. Men hvem skal inn for Dahl på venstrebacken? Isnes peker på en annen nyervervelse.

– Vi har jo også Hoseth som kan spille på begge vingene, og på begge backplassene. Han spilte back for oss så sent som i oppkjøringa, både mot Kisa og Sarpsborg, påpeker treneren.

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen

Hammer tilbake

Men samtidig som spillere blir skada, kommer det også noen tilbake. Midtstopperbautaen Jørgen Hammer skal være 100 prosent klar igjen etter en skade, og det kan virke som at han skal inn. Det betyr at Mansour Gueye eller Emmanuel Troudart må vike.

– Det handler ikke om at den individuelle prestasjonen de har levert ikke har vært god nok, men det handler mer om en helhet. Vi hadde alt for store avstander i førsteomgangen mot Strømmen. I vårt spill henger det defensive og offensive veldig sammen. Så det handler mer om hvem som er best til å lede og sørge for at vi henger sammen. Der er nok kanskje Hammer bedre, sier Isnes, som samtidig innrømmer:

– Det blir vanskelig å ta ut stopperparet.

Men det kan altså se ut til at det blir tre endringer i forsvarsfireren, som i de to første kampene har vært intakt.

Ingen har imponert

En rekke som derimot ikke har vært intakt fram til nå, og som heller ikke ser ut til å forbli det, er angrepsrekka. Spesielt på vingene sliter Isnes med å finne sine utvalgte.

I den første kampen mot Jerv, der KFUM vant 2–1, startet han med Alagie Sanyang og Håkon Helland Hoseth. Mot Strømmen var begge byttet ut, til fordel for Fisnik Kastrati og Yannis Moula.

Isnes etterlyser at de som får sjansen tar bedre var på den.

– At vi har byttet litt har selvfølgelig også noe å gjøre med at kampene var tett på hverandre, men samtidig syns jeg det er flere av spillerne som ikke har benyttet seg godt nok av mulighetene de har fått, sier han, og påpeker at det her ikke bare er snakk om vingene.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Ny konstellasjon – igjen?

En som kanskje vil få sesongens første kamp fra start på vingen er unge Juba Moula (20). Han har kommet inn i begge kampene så langt, og mot Strømmen sist skaffet han straffespark. Får han sjansen fra start mot Raufoss vil det samtidig si at Isnes forsøker seg med sin tredje angrepstrio på

tre kamper.

– Er det aktuelt?

– Det kan bli det, smiler Isnes.

– Jeg syns han har skapt noe hver gang han har kommet inn. Han er en het kandidat, legger han til.

Samtidig peker han på at også Olav Øby, som returnerte fra Kristiansund like før overgangsvinduet stengte, kan bekle en av vingene, så vel som en midtbaneposisjon.

Kanskje får vi se Øby og Juba på hver sin kant mot Raufoss? I så fall en helt ny konstellasjon, der ingen av de de som til nå har startet, får en startplass.

Én ting er i hvert fall sikkert: Isnes har ikke funnet sin førsteellever. Det håper han at han snart gjør.

Les også: Innbytteren ble matchvinner i Kåffa-comebacket

Mer fra Dagsavisen