Sport

Kampen bekymret over spillernes holdninger

(Kjelsås – Eidsvoll Turn 0-1) Eivind Kampen er skuffet og overrasket over det han anser som et holdningsproblem hos sine spillere, og sier at laget nå taper kamper fordi man ikke er ydmyke nok til å gjøre den ærlige grovjobben som trengs.

Kjelsås gikk nok en gang poengløse av eget gress lørdag, da Eidsvoll Turn stakk av med seieren i en kamp der Eivind Kampens menn ble felt av egne personlige feil. Etter kamp tok Kampen et oppgjør med egne spilleres holdninger.

– Vi leverer en kjempedårlig fotballkamp, og gjør personlige feil som blir kostbare. Dette er ikke en kamp vi trenger å tape, siden vi vinner sjansestatistikken og fint kan få med oss noe, men vi må likevel se på vår egen prestasjon og erkjenne at det er fryktelig langt unna godkjent, sier Kampen til Dagsavisen og fortsetter:

– Akkurat nå føler jeg at vi har et lite holdningsproblem, og det er det første gang jeg sier som Kjelsås-trener. Vi var fine igjen forrige helg, og trodde vi var friskmeldte, men igjen møter vi opp helt uten ydmykhet og bommer på de enkle tingene i grunnmuren. Det er første gang jeg opplever etter ni år her i Kjelsås, og det er både overraskende og utrolig skuffende, forteller Kampen.

Les også: Personlige feil sørget for nytt hjemmetap for Kjelsås (+)

– Ikke ydmyke nok til å gjøre jobben

Kjelsås-treneren sier at han selv som trener heller ikke er fritatt for skyld når spillergruppa ikke er ydmyke nok.

– Jeg tror ikke at det er noen vond vilje hos noen av spillerne, og jeg vet at jeg har en kjempegod tropp og et veldig godt lag. Det er ikke så mye som må skrus på, men vi må gjøre det raskt, og vi må lære av disse sårene man skaffer seg når man taper på denne måten. All honnør til Eidsvoll, men det er ikke de som vinner i dag, det er vi som taper kampen. Det er forsåvidt et ok utgangspunkt, siden det er noe konkret vi kan gjøre noe med. Men vi må på jobb, sier Kampen.

I den første hjemmekampen på Grefsen stadion ble det 2-3-tap for Alta, og dermed var det forventet at de blåkledde skulle vise seg fra en bedre side i dagens kamp. Det endte med 0-1-tap, etter at en pasningsfeil på midtbanen ble brutt og Benedict Notoaene fikk æren av å sette inn kampens eneste mål for gjestende Eidsvoll Turn.

– Kampen i dag minner mye om kampen mot Alta egentlig. Vi har utrolig mange gode minner her oppe, og er vant til at vi styrer kampene og er dominante. Nå hopper vi over det første steget, og er ikke ydmyke nok til å gjøre den ærlige grovjobben først. Det forplanter seg i hele laget, med usikkerhet, enkle pasningsfeil og mange rare vurderinger, og foreløpig tenker jeg at det kommer av en for dårlig inngang mentalt, forteller Kampen.

Les også: Skeid var ineffektive - tapte mot FFK

Skuffende sesongåpning: – Det gjør vondt

Etter fire kamper står Kjelsås nå med tre kamper uten seier, to strake hjemmetap og kun fire poeng på fire kamper.

– Det er selvsagt en veldig skuffende sesongåpning, men vi må holde øynene på vår egen prestasjon. Den har væt langt under båten, og der har vi mer enn nok å jobbe med. Du kan se at spillerne er preget av situasjonen, og det er fryktelig vondt å se fotballspillere bomme på enkle ting som vi vet at de klarer å gjøre hver eneste da hele uka, så vi må hjelpe dem med inngangen og skru på de rette knappene, sier Kampen.

Kjelsås-treneren sier det er lettere å akseptere tap hvis man blir spilt av banen, men akkurat nå er det Kjelsås selv som sørger for at Kjelsås taper fotballkamper.

– Nå taper vi kamper på store individuelle feil, tap av dueller, lite energi i spillet og alt som er gratis. Det er første gang i min periode her, og det gjør veldig vondt. Det kan være utrolig mange grunner til det, og vi må ta situasjonen på alvor. Akkurat nå er vi vår egen verste fiende, og det er helt nytt for oss som gruppe og som lag, forteller Kampen.

Les også: Gamst Pedersens Alta senket Kjelsås i hjemmepremieren (+)

Kampfakta:

PostNord-ligaen, avdeling 1
Kjelsås - Eidsvoll Turn 0-1 (0-0)
Grefsen stadion, 198 tilskuere
Mål: 0-1 Benedict Notoane (52.)
Kjelsås (4-3-3): William Da Rocha - Glenn Mjelde Håberg, Jesper Taaje, Sturla Ottesen, Sigurd Tinius Tveter Martinussen - Lars Brotangen, Ulrik Mathisen, Jesper Solli - Jens Bonde Aslaksrud (Rino Falk Larsen fra 68.), Walid Chafouk Idrissi, Winston Robin Yaw Paintsil (Erik Grønner fra 80.).
Gule kort: Ulrik Mathisen, Kjelsås. Kristoffer Nordlie, Peter Rusina, Henrik Navarsete, Ulrik Ness, Eidsvoll Turn.
Dommer: Sondre Brudvik, Baune SK.

Mer fra Dagsavisen