Sport

Gamst: – Kjelsås er forutsigbare

(Kjelsås - Alta 2-3). Kjelsås pyntet på resultatet etter at det så ille ut på stillingen 0-3. Hjemmelagets 18 år gamle William Da Rocha debuterte i mål på A-laget i seriesammenheng. Og finnmarkingene hadde 38 år gamle Morten Gamst Pedersen som styrte midtbanen.

GREFSEN KUNSTGRESS (Dagsavisen): Kjelsås åpnet bra, og festet grepet de ti første minuttene, så gikk lufta ut av hjemmelagets spillere. Helt til det sto 0-3 i lørdagens 2. divisjonskamp.
– Jeg har ingen god forklaring på hva som skjedde. Det er vel en av disse kampene man har i løpet av en sesong. Kampen sett under ett; svært skuffende, sa Kjelsås' trener Eivind Kampen til Dagsavisen da den kontroversielle dommeren hadde blåst av kampen.

82 A-landskamper

Begge lag kom fra seirer i åpningsrunden forrige helg. Gjestene med veteranen Morten Gamst Pedersen som ballsentral på midtbanen. Han var åpen og imøtekommende da Dagsavisen gikk bort til ham etter kampslutt.
– Vi visste nøyaktig hva vi kom til; et hjemmelag som slår langt og høyt, og som satser i dueller for å vinne andreballer. Forutsigbart. Men jo også ofte effektivt, så jeg klandrer dem ikke, sier mannen med 82 A-landskamper for Norge.
–-Det ser ut som du har holdt deg godt?
– Jeg er i form, og jeg simpelthen elsker å spille fotball. Jeg bor i Tromsø, og pendler de 40 milene mellom hjembyen og Alta. Litt med fly, litt med bil.
– Hvor lenge skal du holde på?
– Jeg har kontrakt ut sesongen. Henger kroppen med, så blir jeg gjerne med videre, sier den tidligere Blackburn-spilleren til Dagsavisen.

18-åring debuterte

Hjemmelagets burvokter Erik Sleipnes Sivertsen er i Nord-Norge for å smis i hymens lenker, dermed var det klart for seriedebut for 18 år gamle William Da Rocha. Han gjorde sine saker bra, og kan overhode ikke klandres for nederlaget.
– Jeg er godt fornøyd med egen innsats. Jeg syns det er kjipt at vi ikke utlikner på slutten, etter å ha satt to goaler og skapte store nok sjanser til å ta ett poeng, sa Da Rocha til Dagsavisen etter en fin debut.
Hjemmelaget kom altså best i gang, og liknet på seg selv. Høyt, langt og iherdig. Så tok gjestene mer og mer over, og etter 35 minutter fomlet hjemmelagets Ulrik Mathisen med ballen inne i eget felt. Altas Christian Reginiussen takket, tok ballen, snudde seg, og dundret den i nettmaskene. 0-1.

Mange dødballer

Selv om vertene altså startet OK, skapte de ingen målsjanser før hvilen. Gamst'en styrte mer og mer i sin sentrale midtbane-posisjon, og slo mange farlige cornere. Alta er også utstyrt med store, robuste spillere, og det ble furore i feltet da det kom dødballer presist slått.
Etter 52 minutter ble Altas Brage berg Pedersen felt i feltet, dommeren pekte på krittmerket, og som i 1-0-seieren mot Tromsdalen sist helg, var Gamst Pedersen sikker fra straffemerket. 0-2 og sorte skyer over platået på Kjelsås.
Som ble 0-3 bare to minutter senere, da Reginiussen ble tomålsscorer.

Bare nesten

– Så fikk gutta fart i bein og hoder igjen, og vi kom med en kraftig sluttspurt, sier trener Kampen.
Jesper Solli ordnet 1-3 etter 75 minutter.
Winston Robin Paintsil skapte håp og voldsom entusiasme i hjemmelaget etter 2-3 da 81 minutter var spilt.
Hjemmelaget pumpet på, og dommer Herman Leiulfsrud Aass, som hadde fått massive tilrop fra begge lag underveis, overså at assistentdommer vinket for frispark til vertene, og heller blåste for innkast til gjestene, da det var minutter igjen. Det resulterte i voldsomme protester fra hjemmelagets spillere og støtteapparat.
Det hele endte, fortjent nok, med seier til gjestene fra Finnmark.

KAMPFAKTA

2. divisjon menn lørdag:

Kjelsås - Alta 2-3 (0-1)

Grefsen kunstgress: 160 tilskuere.

Mål: 0-1 Christian Reginiussen (37), 0-2 Morten Gamst Pedersen (straffe 52), 0-3 Christian Reginiussen (54), 1-3 Jesper Solli (76), 2-3 Winston Robin Yaw Paintsil (81)

Dommer: Herman Leiulfsrud Aass, Fossum.

Gule kort: Jesper Taaje, Ulrik Mathisen, Kjelsås, Hans Norbye, Alta.

2. divisjon menn lørdag, 2. runde: 

Kvik Halden – Florø 2-1, Tromsdalen – Senja 1-2, Fredrikstad – Hødd 1-0, Kjelsås – Alta 2-3, Moss – Eidsvold Turn 1-2.

Spilles søndag: Fløya – Skeid.

Mer fra Dagsavisen