Sport

Braaten ser Vålerengas kvaliteter

Daniel Braaten bidro til å forlenge Vålerengas vonde rekke i helgen. Men 37-åringen er trygg på at VIF berger plassen i Eliteserien.

Bilde 1 av 2

Braaten hadde målgivende da Stabæk slo Vålerenga 2-0 i serien i flomlyset på Intility Arena lørdag. VIF har fortsatt til gode å vinne en kamp i høst, og klubben er inne i sin verste resultatrekke siden 1994. Ronny Deilas mannskap ligger kun fem poeng over direkte nedrykk når fem runder gjenstår av Eliteserien 2019.

Braaten, som forlot Vålerenga til fordel for Brann i 2016, har selvsagt merket seg at det går i motbakke for gamle lagkamerater.

– Det gir jo ikke akkurat noen selvtillitsboost å være inne i en sånn rekke, det gjør det ikke, sier Braaten til Dagsavisen.

Les også: 107 dager og elleve kamper uten seier. Vålerengas verste rekke på 25 år. Hva nå, VIF? (DA+)

VIF-ros

Likevel er han ikke bekymret for at Vålerengas kollaps skal ende på verst mulig måte.

– Kan Vålerenga rykke ned?

– Nei, svarer Stabæk-profilen kontant.

– Hvorfor ikke?

– Det er de for gode til. Man skal aldri si aldri, men man får tro at storklubben fra Oslo klarer seg. Det handler bare om å plukke mest mulig poeng i fortsettelsen, poengterer den tidligere landslagsspilleren.

Han mener Vålerenga må ta med seg det positive, og ha troen på at det vil snu.

– Vålerenga er et bra, spillende lag. Man ser jo at de har kvaliteter. Mot oss smalt det jo i stengene både her og der. Det er små marginer. Nå vant de ikke denne gangen, men da blir det neste match. Plutselig får de stang inn, sier Braaten.

Vålerenga ligger på 9.-plass i Eliteserien så langt. Fasit er 29 poeng etter 25 runder. Stabæk klatret opp i ryggen på VIF med lørdagens seier. Også bæringene har 29 poeng.

– Det var deilig å vinne. Vi trenger poeng. Det er en lang høst, og vi trenger å fortsette med trepoengere i tida framover, sier veteranen.

– Dere har også kort vei til nedrykk. Hva gjør det med det mentale å få en seier mot VIF?

Les også: Deila: – Selvfølgelig kan vi rykke ned (DA+)

Alfa og omega

– Det er alfa og omega å vinne. Vi har kniven på strupen, vi, som flere lag rundt oss også har. Jo flere trepoengere vi kan få, jo bedre, sier Braaten.

Selv måtte han ut med skade i oppgjøret mot VIF, etter at han gikk ned i en duell med Aron Dønnum. Sistnevnte fikk sitt andre gule kort etter forseelsen.

– Jeg har vonde akilleser fra før av, så da hjelper det ikke å bli tråkket på. Men det går greit, sier en smilende Braaten.

Vålerenga gjester rivalen Lillestrøm på Åråsen i neste serierunde. Stabæk får da besøk av tabelltreer Odd.

Les også: Vålerenga-spillerne har tillit til Deila (DA+)

Mer fra Dagsavisen