Selv om Ulf skulle rykke opp, samtidig som det bygges ny arena her ved Ormaskogen, tror ikke Tom Rune Espedal at det også betyr at de distanserer Viking i fotballhegemoniet lokalt. Til de er det for mye historisk forskjell. FOTO: FRODE OLSEN

Tror ikke landskapet endrer seg

Selv om Sandnes Ulf skulle havne i eliten og Viking i Obos-ligaen tror ikke Tom Rune Espedal at Sandnes automatisk sikrer fotballhegemoniet i regionen. Det til tross for at de nå er i ferd med å selge navnet på ny stadion og realisere prosjektet.

Følg RA Sporten på Facebook!

Med fire runder igjen av Obos-ligaen er sannsynligheten for et scenario med lillebror opp og storebror ned stadig større.

Daglig leder Tom Rune Espedal i Sandnes Ulf synes tanken er litt fjern.

– Og jeg skal overhodet ikke proklamere at vi blir fotballstorebror om det skjer. Det går på historie. Vi har ti år med toppfotball. Viking er noe helt annet, sier Espedal til RA.

LES OGSÅ: Skartun ble helt på overtid

På radaren

Han er selv et bilde på kontinuiteten klubben ønsker å ha som varemerke. Espedal tror det er en av grunnene til at de lyseblå etter hvert har distansert Bryne og nå har muligheten til å ta steget forbi Viking – i divisjon.

– Vi har hatt tre trenere på ti år og folk som har vært med like lenge i styre og administrasjon. Samtidig tar vi nye grep – som stadionprosjektet. Vi er nok mye mer på radaren som en konkurrent nå enn for ti år siden.

LES OGSÅ: Eriksen scoret to

Edruelig

Om det skulle bli divisjonsforskjell tror han ikke det går automatikk i at det vil gjenspeiles i markedsarbeidet og generell interesse.

– Vi må være edruelige. Viking kan også gå rett opp igjen. Det må de nesten.

– Vil dere raide stallen deres ved nedrykk?

– Nei. Vi vil ikke trø i bedet til noen som ligger nede. Samme hva folk tror har vi et veldig godt forhold til Viking utenfor banen. Så er det kamp på den.

Espedal peker på tabellen og Ulfs ustabilitet. Selv om de møter fire bunnlag har han mest tro på at det blir samme divisjon på lagene i 2018.

– Det vil uansett gi en bykamp som vil engasjere enormt.

LES OGSÅ: Sandnes Ulf med pluss i regnskapet

Må rydde i forsvaret

Sandnes Ulf og Espedal  jobber i disse dager med å sette spillerstallen til 2018. Offensivt er veldig mye på plass og alle utenom Oddbjørn Skartun er under kontrakt.

I forsvaret er det annerledes. Der er kun Jasmin Bodganovic et sikkert kort for 2018.

– Det er den bakre fireren som må ordnes opp i, bekrefter Tom Rune Espedal.

Han har allerede hatt innledende samtaler med sitt danske stopperpar og Viljar Vevatne.

– Vi har pratet med Nicolay Geertsen. Han trives og har tro på treneren. Så er det noen sportslige vurderinger som må gjøres. Mads Nielsen er litt i samme situasjon. Vi har diskutert med agenten og begynt å se på rammer, sier Espedal.

Sola med videre

Veteranen Kenneth Sola er også ønsket med videre. Dessuten ser klubben på hvilke andre muligheter det er for spilleren på trenersiden. De vil gjerne beholde humørsprederen i klubben på mer permanent basis uansett.

– Han er blitt en Sandnes-profil med tiden og slike spillere vil vi gjerne ta vare på.

Klubben forhandler også med den lovende keeperen Egil Selvik om ny avtale for øyeblikket.

Klubben er også i dialog med flere eksterne navn. Kandidater som synes Ulf er spennende. Espedal merker at attraktiviteten til klubben er voksende.

– Endringen har vært stor her de siste årene. Det er langt flere som ser på oss som spennende.

Han tror ikke bare det har med stadionplanene å gjøre.

– Jeg tror kontinuiteten vår representerer en trygghet for mange spillere, sier Espedal.

LES OGSÅ: Johansen tror på rotterace

Nære navnesalg på stadion

Også rundt den nye arenaen er det nå bevegelse.

– Vi er svært nære å komme i mål med en totalpakke til en kandidat som ønsker å kjøpe arenanavnet. Det vil skje mye spennende de neste to ukene, sier Tom Rune Espedal til RA.

Med et salg av navnet er finansieringen til stadion nærmest i boks. Da er bystyremøtet 16. oktober dagen hvor grønt lys blir gitt.

– Jeg har håp om at byggingen kan starte nå i høst, slår han fast.

Espedal vil foreløpig ikke røpe hvem som er i ferd med å sikre seg navnet på arenaen.

Espedal innrømmer at de har beveget seg på prisen i forhold til hva klubben i utgangspunktet håpet på – akkurat som sponsorguru Jacob Lund for en stund siden anbefalte i RA.

Det virker å ha betalt seg.