«The Mute» nominert til to Heddapriser

«The Mute» med Stavanger Symfoniorkester, Janove Ottesen og Christian Eriksen kan vinne Heddaprisen som «Årets forestilling».

I tillegg er Arne Nøst, Christina Lovery og Jill Tonje Holter nominert i kategorien «Beste scenografi/kostymedesign» til forestillingen.

De nominerte til Heddaprisen 2019 ble offentliggjort på en pressekonferanse på Det Norske Teatret tirsdag, skriver Stavanger Symfoniorkester (SSO) i en pressemelding.

– Dette er utrolig stas! Å bli anerkjent på denne måten gjør meg både glad og ydmyk. Det bekrefter den stolte og takknemlige følelsen jeg har hatt over det vi skapte sammen. For et lag og en eventyrlig reise det har vært så langt, sier Christian Eriksen i pressemeldingen. 

LES OGSÅ: Kaizers-Janove har byttet oljefat med symfoniorkester

– Utrolig stas

Janove Ottesen deler hans begeistring. 

– Å bli nominert i to Hedda-kategorier er bare utrolig stas. Med en slik anerkjennelse fra teaterbransjen blir jeg om mulig enda mer stolt av «The Mute» og det fire år lange samarbeidet med Christian Eriksen og SSO. Dette inspirerer til å fortsette med nye spennende, innovative og ambisiøse forestillinger, sier Ottesen.

Bakgrunnen for forestillingen var at SSO i 2015 inviterte Christian Eriksen og Janove Ottesen til et unikt samarbeid. De ble utfordret til å skive en symfonisk stumforestilling på 70 minutter. 

Fredag 29. mars 2019 var det premiere på «The Mute» i Stavanger konserthus. Forestillingen solgte syv fulle hus

Beste kvinnelige og mannlige

I tillegg til «The Mute» er også flere andre tilknyttet regionen nominert til priser. 

* Nina Ellen Ødegård er nominert til beste kvinnelige skuespiller for rollen som Marianne i «Scener fra et ekteskap» av Ingmar Bergman, regi Kjersti Horn – Rogaland Teater.

* Espen Hana er nominert til beste mannlige skuespiller i «Alle fantastiske ting» av Duncan Macmillan og Jonny Donahoe, regi Simon Lay – Rogaland Teater.

* Kjersti Horn er nominert til beste regi for «Arv og miljø» av Vigdis Hjort – Den Nationale Scene og «Scener fra et ekteskap» av Ingmar Bergman - Rogaland Teater.