Steffen Ernemann holdt bare i noen minutter under den første økten i La Manga før han måtte gi seg. Nå er han uaktuell til kampen mot Brann. Trener Ian Burchnall vil ikke ta noen sjanser med vinterens store formspiller. FOTO: ESPEN IVERSEN

Tar ingen sjanser med Ernemann

Steffen Ernemann måtte gi seg tidlig på den første økten i La Manga onsdag og er uaktuell mot Brann. Viking vil ikke ta sjanser med vinterens kanskje beste spiller.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Det er noe muskulært og vi vil ikke risikere noe. Vi vet uansett hva vi får med Steffen. Han har jo også spilt alt i vinter, sier Ian Burchnall til RA.

Treneren må også slå fast at Rasmus Martinsen ikke vil spille i La Manga grunnet sin leddbåndsskade i kneet. Hvor langvarig skaden er er også usikkert.

Dermed stiller Viking følgende lag (4-2-3-1) til kampen mot Brann fredag: Iven Austbø–Claes Kronberg, Karol Mets, Michael Ledger, Kristoffer Haugen–Julian Ryerson, André Danielsen–Stian Michalsen, Abdisalam Ibrahim, Samuel Adegbenro–Patrick Pedersen.

LES OGSÅ: Frykter Ryerson kan forsvinne

Håper å framstå på en mer intelligent måte

Trøtte Viking-spillere gikk på en smell mot Odd i forrige treningskamp. Laget sto tidvis for høyt i Skien og det ble behørig utnyttet av Dag-Eilev Fagermos menn.

Når Viking fredag møter Brann til årets første kamp på gress i La Manga håper Ian Burchnall på litt andre takter.

– Jeg håper vi kan framstå på en litt mer intelligent måte mot Brann. De ser veldig gode ut og vil nok være i toppen også denne sesongen. Her må vi spille smart, sier han til RA.

Han er likevel klar på at det ikke betyr at Viking skal parkere bussen.

– Vi skal ikke ligge dypt hele tiden, men vi må være mer tålmodige. Vi har nok en tendens til å bli litt for overentusiastiske, sier treneren.

LES OGSÅ: Appiah føler seg ikke lang unna kampform

Gleder seg til å spille på midtbanen

En som ser fram til å bevise at Odd-tapet ikke var betegnende for Vikings nivå i 2017 er Julian Ryerson. Vinterens store potet i klubben skal denne gangen få vise seg fram i sin favorittposisjon sentralt på midtbanen.

– Jeg ser veldig fram til å spille der igjen. Det er veldig gøy.

Han erkjenner at det er mye å rette på fra kampen mot Odd forrige uke.

– Vi var slitne i forkant av den kampen. Så sto vi veldig høyt. Det ble utnyttet. Nå har vi løst litt opp i treningsmengdene. Jeg tror det er mange som ser fram til å spille kamp med litt mer friske bein, sier han.

Vikings møte med Brann starter for øvrig klokken 18.00 fredag. Det betyr at RA ikke får det med i papirutgaven lørdag. Du kan uansett lese om kampen på vårt nettsted fredag kveld.

LES OGSÅ: "Balansegang på stram line"