Tapte toppduellen – tror på opprykk

Sandnes og Lars Sigve Hamre tapte toppduellen i 1. divisjon mot St. Hallvard, men han er overbevist på at det går mot opprykk. Bakspilleren er også klar på hva som kreves ved en retur til eliteserien.

Følg RA Sporten på Facebook!

I søndagens toppduell i Sandneshallen fulgte lagene hverandre som skygger i 50 minutter. Så kokte det litt for mye i topplokkene til Sandnes-spillerne – samtidig som St. Hallvard lyktes med sine mange innspill mot strek.

– Det var marginer som skilte fra seier. Vi jobbet hardt for hverandre, men hadde stang ut på slutten. Vi misbrukte seks hundreprosentsjanser på slutten. Der lå det, sier Lars Sigve Hamre til RA.

Trener Dalibor Sedjak er enig, men også kritisk mot dommerne.

– Det er marginer. De var litt bedre på det enn oss. De hadde mer ro, bedre avslutninger og var heldige med dommeravgjørelser på slutten. Hadde avgjørelsene gått andre veien kunne det vippet i vår favør, sier Sedjak.

Tror på opprykk

Selv om det ble tap har Lars Sigve Hamre stor tro på at det skal bli opprykk ved sesongens slutt. Han anser lagene som møttes søndag som de to klart beste i divisjonen.

– Men hva skal til for at dere skal gå opp å bli et stabilt eliteserielag nå?

– Skal vi bli mer stabile må vi ha inn en rutinert spiller eller to. Noen som kan holde hodet kaldt i slike situasjoner som dette. Så må vi trene vanvittig hardt og legge på oss noen kilo med muskler. Men jeg tror vi hadde tatt mange av lagene som er i eliten i år, sier Hamre.

Opp uten Sedjak

En eventuell retur til eliteserien vil skje uten Dalibor Sedjak som trener. Han har for lengst gitt beskjed om at dette er hans siste sesong. Det lar seg ikke kombinere med familie og jobb.

– Skulle jeg fortsatt måtte det vært en heltidsjobb og ting måtte vært mye mer lagt til rette, sier han.

Treneren vil derfor heller ikke svare veldig inngående på hva som kreves om klubben igjen skal opp. Det mener han en ny trener må vurdere.

– Sportslig sett er det ganske enkelt å se. Det behøves litt mer rutine og ro. Administrasjon, organisasjon og økonomi må andre svare for, sier Sedjak.

Det er likevel liten tvil om at det er en solid vei å gå her for klubben som nylig sa opp daglig leder Knut Ove Joa med bakgrunn i svak økonomi.

Kampfakta:
Håndball, 1. divisjon menn
Sandnes HK – St. Hallvard 26–29 (13–13)
Sandneshallen, 298 tilskuere
Sandnes: Simen Murvold Stava, Bjørnar Roth – Lars Sigve Hamre 5, Racin Gudmestad, Morten Linder 1, Martin Hare, Fredrik Aksland, Sondre Steen-Hansen, Abel Nagy 7, Sander Marthinsen Ree-Lindstad 8, Stian Christiansen, Kristoffer Iversen, Eivind Erland Gade, Simen Sagli og André Ellertsen 5.
Toppscorer St. Hallvard: Lars Henrik Eriksen 10
Dommere: Tor Brede Launes, Vidar Larsen
Utvisninger: Sandnes 2x2 min. St. Hallvard 1x2.min.