Camilla Herrem er like glad hver gang hun kan få ta med seg lagvenninnene til Stavanger, og sier at både hun og resten av håndballjentene er imponert over fasilitetene i DNB Arena. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix.

– Stavanger er håndballby nummer èn

Generalsekretær Erik Langerud kan ikke få fullrost Stavanger som håndballby, og mener det ikke er noe annet sted i landet det er bedre å arrangere håndballkamper enn i DNB Arena.

Følg RA Sporten på Facebook!

For aller første gang har Møbelringen Cup blitt arrangert i DNB Arena i helgen, og det har vært en heidundrendes suksesshistorie fra ende til annen. Det mener i hvert fall generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund.

– Vi stortrives her, og for oss er det ingen bedre steder å komme til. Det vet vi at både våre og de utenlandske spillerne også gjør, så akkurat nå er Stavanger håndballby nummer én i Norge, sier Langerud.

LES OGSÅ: – Stresser sjelden om vi ligger under til pause

– DNB Arena er fantastisk

Han sier at håndballjentene fortsatt kommer til å reise rundt i landet for å promotere håndballen, men at de vil returnere til Stavanger så ofte det omtrent lar seg gjøre.

– Kommunen legger alt veldig godt til rette for oss, og vi føler oss alltid velkomne. Det er kort vei til flyplassen, kort vei til hotellene og kort vei til arenaen. Du får god mat, det er gode møtelokaler tilgjengelig også er DNB Arena bare helt fantastisk, sier Langerud.

Selv om Oslo Spektrum gjerne blir regnet som håndballens storstue, mener Langerud at DNB Arena gir en mer komplett opplevelse for alle involverte.

– Publikumsinteressen er enorm, så vi vet at vi får utsolgte kamper lang tid i forveien. De får også en strålende kampopplevelse i en intim hall som gir veldig god stemning. I tillegg er arenaen topp moderne, med VIP-bokser, matservering, en flott kube og gode fasiliteter for alt vi ønsker oss, forteller Langerud.

LES OGSÅ: Norge snudde til seier etter gnistrende god andre omgang

Kunne fylt Viking stadion

Landslagssjef Thorir Hergeirsson er enig med Langerud på alle punkter bortsett fra ett.

– Totalt sett er nok DNB Arena den beste håndballarenaen i Norge, med tanke på sponsorene og alt det rundt. Men vi ønsker jo å spille for flest mulig mennesker, og da tar jo Stavanger idrettshall flere folk, sier Hergeirsson og fortsetter:

– Jeg snakket med regionsjef Erik Andersen da vi fylte Idrettshallen tidligere i år. Da sa han at håndballjentene også kunne ha fylt opp Viking stadion, og det sier det meste om interessen, sier Hergeirsson.

Camilla Herrem synes det er stas å spille på hjemmebane uansett, men er imponert over fasilitetene i DNB Arena.

– Jeg hadde aldri spilt her før denne uken, så det var kjekt å få det gjort. Det er en virkelig bra hall å spille håndball i, både for oss som spiller her og med tanke på publikum og alle andre. Den er ikke så stor som Idrettshallen, men det er utrolig god stemning her, så hadde det vært opp til meg hadde jeg gjerne spilt her oftere med landslaget, sier Herrem.

LES OGSÅ: Herrem åpner for Sola om halvannet år

Økt sjanse for mesterskap

Generalsekretæren sier det er mange nye stadionplaner som vil utfordre DNB Arenas hegemoni de kommende årene, men at det også øker sjansene for et mesterskap i håndball til byen.

– Nye Jordal kommer til å bli en topp moderne ishockeyhall som denne, og Trondheim Spektrum vil bare bli bedre. I Drammen kommer det også en ny arena, og det øker sjansene for å få et mesterskap til Norge igjen betraktelig, sier han.

LES OGSÅ: Herrem og co. knuste Danmark på vei til EM