Sport

Viking trykker på pauseknapp for gigantprosjekt

Koronaviruset er ikke bare til hinder i forhold til når Viking kan begynne å spille fotball igjen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Om alt hadde gått etter planene skulle Viking i år startet arbeidet med å bygge ut sørsiden av stadion og legge tak over arenaen. Slik blir det likevel ikke nå.

I en årrekke har arbeidet med hva som skulle skje med den uutnyttede delen av skroget på SR-Bank Arena pågått. I vinter landet klubben endelig på noen klare planer. De hadde interessenter og intensjonsavtaler på utleie som dekket 4000 kvadratmeter på plass og gikk i gang med omreguleringsarbeidet.

Denne omreguleringen skulle blant annet inkludere tak over arenaen. De så på mulighetene både for et flyttbart tak og et alternativ med en permanent løsning.

Daglig leder Eirik W. Henningsen holdt i det lengste på at Viking skulle fortsette prosessen da koronakrisen eskalerte. Nå er det tatt grep.

– Vi er nå blitt enige om å sette pauseknappen på prosjektet. Styret i stadionselskapet anbefalte det og AS stilte seg bak det rådet, sier Henningsen til RA.

LES OGSÅ: Nå gis det full gass for storstilt utbygging av stadion

Eksterne investorer

Viking stadion AS ledes av storaksjonær Ole Rugland.

Planen var at mesteparten av kostnadene skulle bæres av eksterne investorer.

– Vi har på hånd interessenter fra det eksisterende eiermiljøet, eksterne regionale investorer og utenlandske investorer, sa Henningsen i februar.

Han understreker at dette ikke er en skrotlegging av planene, men en utsettelse. Klubben hadde satt i gang ekstern hjelp med reguleringsplanene. Dette var det løpende utgifter med og det ønsket naturlig nok ikke klubben nå.

– Så skal jeg jobbe videre med dette. Blant annet med å se på hvilke muligheter vi har i forhold til tak over arenaen og holde dialogen med leietakere. Prosjektgruppen vil også være i aktivitet, men vi gjør ingenting som koster penger nå, sier Henningsen.

Ingen har trukket seg

– Har noen av leietakerne signalisert at de nå trekker seg ut som følge av krisen?

– Nei. Ingen har sagt det.

Han vil ikke anslå når de kan komme i gang igjen. Alt avhenger av totalsituasjonen.

Eliteserien i fotball er nå i utgangspunktet satt på vent til 15. juni. Om det er mulig å starte da avhenger av nye beskjeder fra helsemyndigheter og regjerningen i mot månedsskiftet.

At flere smitteverneksperter i VG denne uken peker på at det neppe vil være mulig å spille fotball i 2020 vil ikke Eirik Henningsen henge seg for mye opp i nå.

– Jeg forholder meg ikke til det i det hele tatt. Det er mange som mener og synser. Vi forholder oss kun fra det som kommer fra helsedirektøratet.

– Helsedirektør Bjørn Guldvog har også vært skeptisk, hva tenker du om det?

–  Vi får med oss det som blir sagt, men venter og ser.

Dersom ikke fotballen kommer i gang i juni vil tapene både for Viking og resten av klubbene bli betydelige.

De mørkeblå står likevel i en relativt god situasjon økonomisk sammenlignet med mange andre etter 2019-suksessen.

LES OGSÅ: Dette sier Henningsen etter utsettelsen

Mer fra Dagsavisen