Oilers vant vanvittig drama og avgjorde langt på vei serien

Oilers vant 4-3 etter Sudden Death mot Storhamar søndag i et drama som hadde alt fra masseslagsmål, til alvorlige skader og svak dømming. Til slutt fant Oilers utrolig nok en måte å vinne på igjen. Med det er seriegullet så godt som i Stavanger.

Følg RA Sporten på Facebook!

Sudden Death:

63 min.: Mååååååååååååååååååååååååååååååååål! 3-4! Vikingstad avgjøærer for Oiers i to mot en. Nydelig kontring. Backhandpass fra Zajac til Vikingstad som setter den!

63 min.: Smått episk vil det være om Oilers skulle klare å vinne dette til slutt.

61 min.: Da er Oilers fulltallige.

61 min.: Klavestad får pucken unna med 16 sekunder igjen av utvisningen.

61 min.: Ny vanvittig redning fra Holm!

61 min.:  Spill fire mot tre fordel Storhamar i Sudden er i gang. 1.11 i overtall for hjemmelaget.

 

3. periode:

60 min.: Duket for Sudden Death! Oilers holder unna. At Oilers klarer å få med poeng her er strålende. Om det blir to er det enormt. 40-16 i skudd! Holm har vært enorm.

59 min.: 2 minutter på Bryhnisveen for knetakling! Den er grisebillig! Jeg kan ikke skjønne annet enn at dommernes bidrag må kunne kalles knallsterkt om Storhamar vinner dette.

57 min.: Tre minutter igjen av dette dramaet.

55 min.: Mauldin med et meget bra forsøk fra skrått! Oilers nære!

54 min.: Rokseth roter litt, men Mauldin rydder opp etter ham.

53 min.: Brassart nære!

51 min.: Trettenes med gode dragninger og nære på en frekkis. Oilers har plutselig overtatt litt her!

49 min.: Måååååål! 3-3! Ludvig Hoff! Slenger pucken inn på backhand fra nesten død vinkel. Keepertabbe, men råfrekkt av Hoff. Helt ufattelig sterkt av Oilers å henge med her.

48 min.: Måååål! 3-2! Den måtte komme. Camoransesi skyter mellom beina på Holm. Prappavessis med assisten. Så raser Kristiansen og tømmer seg til dommerne. Ti minutter for usportslig opptreden.

47 min.: Nok en Oilers-utvisning. Tine Klofutar. Slashing.

47 min.: Oilers-spillerne ser veldig slitne ut. Naturlig med så mange skader og spill på så få. Mirakuløst om de får noe med seg her .Selv om det står 2-2.

44 min.: Morley, Kissel og Sveum i samme kamp! Det blir vareopptelling i DNB Arena i morgen.

43 min.: Morley takles voldsomt inn mot vantet og blir liggende. Han også får legehjelp og hjelpes av isen. Dette er helt ellevilt, Han må bæres av. Noe er galt med beinet. Fort en langtidsskade her. Tredje mann som er ute av spill i denne kampen.

43 min.: Nok en gang holder Oilers unna!

43 min.: Ny god redning av Holm fra Prappavessis.

41 min.: Nok en Oilers-utvisning! Slashing på Brassart. Den virket grei nok. Fem på rappen mot Oilers uansett. Kommer i det den til Bryhnisveen er over omtrent.

41 min.: Dramaets tredje akt er i gang. Denne kampen har så langt hatt det meste. En skikkelig toppduell! Oilers starter i undertall.

 

2. periode:

40 min.:  Slutt på 2. periode. Storhamar starter den tredje i overtall. 28-11 i skudd totalt.- Det tallet har tett sammenheng med dømming og antall utvisninger til Oilers.

38 min.: Nok en utvisning på Bryhnisveen! Får to minutter for interference på Rønnild. Ser meget billig ut. Samtidig går Rønnild i garderoben. Datt forkjært. Men dette var neppe utvisning. Litt hjemmedømming. Fjerde (!) to minutter på kort tid mot Oilers.

38 min.: Oilers er mektig slitne. Stort press fra Storhamar i slutten her.

36 min.: Mauldin får en smell. Sklir av isen med smerter. Skal Oilers miste nok en spiller? Ser ut for å gå bra.

36 min.: Oilers rir av nok et undertall. Hvor mye har dette kostet?

34 min.: God redning fra Holm fra Prappavessis.

34 min.: Nok en utvisning på Oilers. Seks på isen. Tredje på rappen i undertall for Oilers. Klofutar soner.

32 min.: Oilers fulltallige.

31 min.: Larrivee med to gode skuddforsøk.

30 min.: Nye utvisninger på gang. Bryhnisveen igjen. Slashing.

30 min.: Oilers fulltallige.

29 min.: Zajac redder på streken!

29 min.: Massivt trykk fra Storhamar, men Oilers får renset unna med 47 sekunder igjen av utvisningen.

28 min.: Oilers får en utvisning. Bryhnisveen får to minutter for krysstakling. Lukter kompensasjonsdømming. Den var billig. Oilers i undertall.

27 min.: Fullt fortjent at Oilers utlignet,

26 min.: Mååååååål! 2-2! Morley får stå fri på droppsirkelen og sikter inn køllebladet til Greg Mauldin. Treffer skøyten til Mauldin og i mål, men det godkjennes ettersom det ikke var noen sparkebevegelse. Regelen her er endret. Zajac får også assist.

26 min.: Zettergren med utvising. To minutter for hekting på Ludvig Hoff. Tredje sjansen til Oilers i powerplay.

24 min.: Trettenes misser alene med Gracnar! Hans tredje store sjanse i kveld.

24 min.: Cameranesi skyter og treffer Sveum rett i ansiktet. Hjelpes av isen med et håndkle over ansiktet. Blodog han også. Får legeassistanse.

24 min.: Steffen Thoresen legger pucken på mål. Holm blokkerer.

23 min.: Storhamar fulltallige.

21 min.: Trettenes misser et fett tilbud etter nydelig forarbeid av Morley!

21 min.: Morley trippes. Rønnild får to minutter. Oilers i overtall.

21 min.: Dramaet i CC Amfi i gang igjen. Kissel er fortsatt ikke noe sted å se.

 

1. periode:

20 min.: Pause. Og i det man blåser begynner slagsmålene over hele isen! For et drama! Her blir det nok flere utvisninger. Ahlholm og Hoff får begge fem pluss video for slagsmålet! Kristiansen får to for roughing og Cameranesi og Patrick Thoresen ender begge med to minutter for roughing. I tillegg har Oilers en uspesifisert utvisning. Da starter 2. periode med spill fem mot fem tipper jeg. 12-9 i skudd.

19 min.: Ny personlig feil hos Oilers. Camoranesi med farlig skudd, men Holm er med.

19 min.: Skudd rett på Holm. Blokkering.

17 min.: Mauldin med skudd på Gracnar. Han blokkerer. Så er det tilløp til gruff. Her kan det ta fullstendig fyr når som helst.

16 min.: Storhamar har kommet under huden på Oilers her. Konsekvensen av å skade Kissel har vært stor - bevisst eller ei fra Patrick Thoresen. Kissel er fortsatt ikke på is. Vikingstad er inne i førsterekken.

15 min.: Mååååål! 2-1! Prappavessis fra kloss hold. Fire sekunder etter at overtallet er i gang. Merkelig mål. Via køllen til Rokseth.

15 min.: Der smeller det rett foran spillerboksene. Kristiansen sender en Storhamar-spiller i vantet og fem Storhamar-spiller kaster seg over ham og slår villt på direkten. Kristiansen får to pluss to. Interference og roughing.  Steffen Thoresen to for roughing. Storhamar i overtall.

14 min.: Voldsomt tenningsnivå her. Nå blir det snart mer bråk.

14 min.: Mååååål! 1-1! Holm med en litt for svak pass til Zajac. Salsten snapper pucken og spiller ut til Dahlstrøm. Han kliner den rett i nærmeste kryss! Bamsene regner så over isen. Det er bamsekamp i CC Amfi.

14 min.: Blodet til Kissel flyter på isen! Patrick Thoresen er bortpå og ser ut for å flikke køllen opp i ansiktet hans. Markerer at det ikke var med hensikt etterpå, men det er ikke interessant. Man har ansvar for egen kølle. Oilers spillerne raser. Her blir det action! Sveum rasende på Thoresen. Ser ikke ut for at dommerne har sett det. Da blir det ikke utvisninger. Åpner for høy temperatur her. Tipper Tommy Kristiansen fort vil ha noen meninger etterhvert om ikke dommerne tar slikt.

13 min.: Trettenes skyter like utenfor. Stor sjanse! Oilers mye bedre nå enn i starten.

12 min.: Oilers kommer på en 2 mot 1-situasjon etter smart spill av Zajac. Så redder Storhamar seg inn med strålende backspill fra Andersson.

10 min.: Måååååååål! 0-1! Brady Brassart! Får en meget enkel jobb. Zajac knaller til fra distanse. Gracnar gir retur og han kan sette pucken i åpent nett. Sveum med andreassisten.

9 min.: Holm blokkerer et et distanseskudd fra Storhamar.

8 min.: Storhamar er fulltallige. Ikke noe stort overtall av Oilers.

7 min.: Kristiansen blåses av for offside i målgården.

6 min.: Thoresen aggressiv. Får pucken ut av sonen. Oilers må etablere på ny.

6 min.: Fullt slagsmål bryter ut foran Holms mål. Brassart blant de mest aktive. Zajac også involvert. Skjer like etter lagene er fulltallige. Brassart og Zajac får begge to minutter for roughing. Rønnild får både for slahing og roughing. Newton får for roughing. Oilers i overtall ettersom Rønnild får to pluss to.

5 min.: Ny stor sjanse for Storhamar. Oilers er virkelig på hælene i starten.

4 min:: Dahlstrøm får en god sjanse etter slurv fra Oilers. De har gjort for mange personlige feil i starten.

3 min.: Morley og Rønnild får begge to minutter for roughing. Litt rart at Morley også får der.

3 min.: Forsberg skyter, men treffer Mostue rett i hodet!  Må ta seg en pust på benken, men det så ut for å gå bra ut.

2 min: Spillet i gang. Ahlholm med en rask avslutning mot Holm.

2 min.: Stans i spillet. Problemer med en dør inn til spillerboksen.

2 min.: Rokseth gjør en feil og Larrivee får stå alene foran Holm og skyte. Oilers keeperen rydder opp, men meget farlig.

1 min.: Camoranesi med skudd like over fra distanse.

1 min.: Spillet i gang på Hamar!

 

Før kampen:

– Vinner tør jeg si si at seriegullet er i boks. Vi gir ikke bort en så stor ledelse. Gjør vi det ikke blir det jevnt inn, sa Tommy Kristiansen til RA lørdag.

LES OGSÅ: Ladet opp til årets tøffeste kamp med årets morsomste

Han vet dagens kamp blir vanskelig og er den første til å innrømme at Storhamar virker å være et helt annet lag enn i starten av sesongen. I sluttspillet kan det bli et helt annet scenario.

Sist laget avga poeng var mot Oilers 28. november.

LES OGSÅ: Kommentar: Ingen grunn til å la være

– Jeg viste at det ville ta litt tid med Storhamar med ny trener inn. Samtidig har de veldig mange gode spillere som Patrick Thoresen og Rasmus Ahlholm. I sluttspillet er det 50/50. Men nå skal vi konsentrere oss om serien først, sier Kristiansen.

Oilers mangler til kampen Markus Søberg med skade av de mest profilerte. Han har vært lenge ute. Thomas Berg-Paulsen er heller ikke i startoppstillingen.

Laget stiller slik med Henrik Holm i mål:
1. rekke: Sveum, Zajac - Kissel, Trettenes, Morley.
2. rekke: Ulriksen, Klavestad - M. Hoff, Forsberg, Kristiansen.
3. rekke: Bryhnisveen, Rokseth - L. Hoff, Brassart, Mauldin.
4. rekke: Klofutar - Strandborg, Vikingstad, Mathisen.