Ingen grunn til å la være

KOMMENTAR: Dan Kissels scoring, to sekunder før slutt tirsdag, står fort igjen som målet som langt på vei avgjorde Get-ligaen. Samtidig kan det bite Oilers i baken om de forblir passive i overgangsmarkedet.

Følg RA Sporten på Facebook!

Alle de 141 (!) målene Oilers har pøst inn på 30 kamper denne sesongen er selvsagt viktige. Samtidig var det noe med timingen på Dan Kissels vinnermål mot Frisk som gjorde det helt spesielt.

Etter en meget svak start har det nemlig luktet svidd av serietoer Storhamar lenge nå. I desember avga de ikke poeng, samtidig som Oilers rotet det til mot Narvik. Et tap mot Frisk, med programmet som nå kommer, hadde passet Oilers særdeles dårlig. For å si det forsiktig.

LES OGSÅ: Hylles av Sveum

Etter at hamarsingene hentet poengmaskinen Rasmus Ahlholm har de kun avgitt seks poeng på de 16 kampene han har spilt. Han var brikken som manglet i et lag som stadig har tatt steg med sin nye finske trener.
I det samme tidsrommet er det verdt å merke seg at også Oilers har avgitt seks poeng. 

Forspranget Oilers hadde i kvalitet innledningsvis er langt på vei innhentet. Maktbalansen er endret.  Det var i starten Oilers var bedre. Nå ser vi de to jevngode topplagene alle snakket om før sesongen herje. Det gjør de med stort sett alle «normale» motstandere.

LES OGSÅ: Slipper ikke inn mål med Thomas (20) på isen

I forhold til seriespillet har Oilers selvsagt en stor poengmessig fordel før den siste tredjedelen av sesongen innledes mot nettopp Storhamar søndag. Det er uten sidestykke årets viktigste kamp.

Likevel er dette faktisk ikke avgjort slik Storhamar ser ut nå. 
Skulle Oilers tape på Hamar er avstanden ned fort på elleve poeng. Det er en ledelse som kan glippe på 14 kamper om usikkerheten kommer snikende med formdupp og eventuelle skader.

LES OGSÅ: Kommentar: Ta grep alt nå, Oilers

I det resterende programmet til Oilers venter to møter mot både Grüner, Stjernen, Sparta og Narvik. Det skal normalt bli tre poeng i alle disse, men alle som kjenner idrett vet at det ikke fungerer slik. Skulle de, mot formodning, vinne disse åtte og tape resten vil det gi 105 poeng. Likevel er det ikke sikkert det vil holde.

Storhamar kan fortsatt nå 112 poeng om de vinner sine 16 resterende kamper. Det er ikke sannsynlig, men Oilers må fort langt over 100 poeng for å være sikre. Oddsen er god, men jobben er på ingen måte gjort. Fortsetter poengfangsten i «normalt» tempo er den det på relativt kort tid.

LES OGSÅ: Higson utsetter julehandelen

Både i forhold til serieavslutningen og sluttspillet hadde det nå vært smart å bruke noen kroner på en knallgod høyrefattet back. Jeg har skrevet det før, men gjentar det gjerne. Hvor presserende det blir vet vi søndag.

Om det blir spenning inn eller ikke avgjøres da i CC Amfi. Med seier mot Storhamar skal det veldig mye til å ta igjen Oilers. Taper serielederen begynner man fort å svette litt i DNB Arena.

Da bør Pål Higson og Tore Christiansen være raske på avtrekkeren.

De kan nemlig få svært godt betalt for å benytte den siste utlendingsplassen. 

Først i serieavslutningen, men kanskje spesielt i sluttspillet.