Sport

Oilers' Tore Christiansen tror på mer hockey denne sesongen

Styrelederen tror det vil bli mer ishockey denne sesongen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Fredag lanserte Norges Ishockeyforbund ny terminliste for Fjordkraft-ligaen. Lørdag formiddag ble toppidretten stengt for kamper i en ny periode på to uker.

– Tror du det vil bli mer ishockey denne sesongen?

– Det tror jeg absolutt det gjør. Jeg tror nok bare dette kommer til å skyve en kort periode. Vi er nok også avhengige av hva som skjer med VM, sier Oilers-styreleder Tore Christiansen til RA.

Oilers skulle etter planen ha gjenåpnet sesongen med hjemmekamp mot Manglerud Star førstkommende lørdag, for deretter å ta imot Stjernen i DNB Arena påfølgende tirsdag. Det blir det ikke noe av.

LES OGSÅ: Skaper mest med Søberg på isen

Ishockey-VM skal etter planen arrangeres fra 21. mai til 6. juni. Opprinnelig skulle deler av VM arrangeres i den hviterussiske byen Minsk, men det ble tatt en beslutning i januar om at Hviterussland ikke får være arrangør. Det, kombinert med koronapandemien, gjør opplegget rundt VM svært usikkert.

Høringsrunden for idrettens nye kompensasjonsordning er avsluttet, men kulturminister Abid Q. Raja har ennå ikke lansert den nye pakken til idretten og frivilligheten. Det har vært sentralt i de idrettspolitiske diskusjonene den siste tiden. Det har vært sterke reaksjoner fra idretten, som nå opplever et forbud mot å arrangere kamper.

LES OGSÅ: Hockeypresidenten om koronaåpningen

Med den forrige krisepakken fra regjeringene var det lagt opp til 70 prosent kompensasjon for tapte inntekter ved arrangementer som avholdes. Om en kamp ble avlyst ville 50 prosent av inntektene blitt kompensert gjennom ordningen.

I det nye forslaget til kompensasjonspakke foreslår kulturministeren å fortsette med 70 prosent for arrangementer som avholdes, for å stimulere til aktivitet. Samtidig går kompensasjonen ned til null for arrangementer som avlyses. Det kan by på utfordringer for vinteridrettene.

LES OGSÅ: Dette er regionens ti største hockeytalenter

Mer fra Dagsavisen