Sport

De ti største hockeytalentene i Stavanger

Koronapandemien har vært en brems på seriespillet for mange av talentene med tilknytning til Stavanger-hockeyen. RA har funnet ti navn det er verdt å merke seg i ishockeyen de kommende årene.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det er full stopp i kampvirksomheten for alle lagene for tiden, men noen jobber fortsatt hardt med å realisere drømmen om å spille ishockey profesjonelt.

Som i forrige sesong lanserer RA en oversikt på hvilke ti spillere vi mener er de største ishockeytalentene i Stavanger.

Kriteriene er at spilleren må ha en tilknytning til Stavanger, og være født mellom 2001 og 2004.

Blant dem på sesongens liste har fem allerede fått A-lagsdebuten av Oilers-trener Todd Bjorkstrand. Én av spillerne er ikke i Stavanger, men spiller juniorhockey i en svensk storklubb.

LES OGSÅ: Dette mener Bjorkstrand blir den største utfordringen

Her er de ti største talentene på guttesiden, i tilfeldig rekkefølge:

Noah Bergesen Aarthun (2001)
Omskolert til back, og har mestret det så godt at han har debutert i Fjordkraft-ligaen. Kom litt ut av ingenting, egentlig. Har tatt med seg de offensive kvalitetene sine, og har en fin ro i spillet.

William Kuisma (2002)
Den hardtarbeidende og lojale lagspilleren gjør alltid den jobben som behøves for å sikre seieren. Selv om han er ving er det defensivt han har sin spisskompetanse. For U21-laget er han kanskje den viktigste spilleren i undertall.

William Kuisma. Foto: Kristoffer Knutsen

André Bjelland Strandborg (2002)
Endelig virker det å ha løsnet litt for 18-åringen i Fjordkraft-ligaen. Han tør å være mer seg selv på isen, og evner på bruke hockeyhodet sitt mer på seniornivå.

André Bjelland Strandborg. Foto: Kristoffer Knutsen

Thomas Higson (2004)
Den store backen var tatt ut på U18-landslagets samling i november. Evner å bruke fysikken sin, samtidig som han er flink å sette i gang spill.

Sander Dahl (2004) 
En kreativ ving som har gjort sakene sine bra på U18-nivå, og ble før jul belønnet med plass på U18-landslaget. Er hardtarbeidende og lojal.

LES OGSÅ: Leverer over styrets mål

Theodor Erevik Solland (2002) 
Den raske vingen bruker sitt offensive instinkt til å score mål. Har ekstremt god fysikk, det kan han få bruk for om han får sjansen på seniornivå.

Jonas Slettebø Haughom (2002)
Solid defensiv back med gode holdninger, som er dedikert i arbeidet og viser gode lederegenskaper. Hadde spilt mer i Fjordkraft-ligaen om han hadde vært i en annen klubb, men trener mye med A-laget.

Adrian Rein (2003) 
En U18-spiller som tar med seg mye energi på isen. Bruker fysikken og plukker med seg poeng. Setter laget først.

Sander Husebø (2003) 
Har allerede fått debuten på A-laget, men spiller fast på U21 selv om han er U18-spiller. 17-åringen er hardtarbeidende på isen og har gode offensive instinkter.

Sebastian Hagen Aarsund (2004)
Stor målvakt med god rekkevidde. Er 16 år, men allerede 186 centimeter høy. Meldte overgang til svensk ishockey sommeren 2020, og er en del av Frölundas juniorakademi. Der jobber Oilers' tidligere keepertrener, Peter Andersson.

###

LES OGSÅ: Bli bedre kjent med Todd Bjorkstrand - i hans egen stue

Mer fra Dagsavisen