Sport

Oilers-spiller er innrapportert

Søndag ble det klart at det er opprettet en disiplinærsak etter lørdagens kamp.

Følg RA Sporten på Facebook!

Brady Brassart er innrapportert etter en takling i kampen mellom Oilers og Stjernen lørdag. Det melder Norges Ishockeyforbund på sitt nettsted søndag.

Canadieren taklet Alexander Reichenberg, som forlot isen etterpå. Stjernen-spilleren var tilbake på isen noen få minutter senere. Det ble ikke dømt på situasjonen under kampen.

LES OGSÅ: Dette var Bjorkstrand fornøyd med

Det opplyses om at han er innrapportert for charging, og det er sannsynligvis situasjonen med Reichenberg det siktes til.

Det er ennå ingen opplysninger om hvem som har rapportert inn Brassart.

LES OGSÅ: Joey Martin fortsatte å score og gir æren til lagkompisene

Fakta:

Regel 122 Charging:

Definisjon: En spiller som, etter å ha skøytet mot en motstander, takler ham med unødvendig hard kraft, løper på ham eller hopper inn i ham. Denne regelen blir erstattet av andre regler når det er treff mot hode eller nakke, bortsett fra når de oppstår i en slåsskamp.

i. En spiller som takler en motstander med unødvendig hard kraft, løper på ham eller hopper inn i ham, skal idømmes liten straff.

ii. En spiller som forårsaker fysisk kontakt med en motspiller etter en avblåsning, og som hadde nok tid etter fløytesignalet til å unngå en slik kontakt, skal idømmes liten straff for charging.

iii. En målvakt er ikke «fritt vilt» bare fordi han er utenfor målfeltet. En liten straff for interference eller charging skal idømmes i ethvert tilfelle hvor en motstander har unødvendig kontakt med en målvakt.

iv. En spiller som uaktsomt setter en motspiller i fare med en charging skal idømmes enten stor straff og liten disiplinærstraff eller matchstraff.

Kilde: Norges Ishockeyforbund

Mer fra Dagsavisen