Stavanger Oilers

Slik blir Oilers’ trenerteam – tidligere spiller blir assistent

En gammel helt returnerer til Stavanger og Oilers.

Marius Trygg blir Anders Gjøses assistenttrener i Oilers den kommende sesongen. 47-åringen spilte i Oilers fra 2006 til 2011, og kommer tilbake til klubben som trener etter å ha avsluttet forrige sesong som hovedtrener i Manglerud Star.

Han har også spilt sammen med Gjøse tidligere.

– Det gleder jeg meg til. Anders og jeg både hadde og har en fin relasjon, sier Trygg til oilers.no.

Gjøse ser også fram til å gjenforenes med sin tidligere lagkamerat fra tiden i Oilers.

– Han tilfører energi og tilstedeværelse. Har også bred erfaring både som spiller og trener, sier Gjøse til RA.

Trenerteamet er jeg kjempefornøyd med.

—  Anders Gjøse

Ungdomshockey i Oslo og MS

– Han er en jeg kjenner godt, og har hatt jevnlig kontakt med i mange år etter vi sluttet å spille sammen. Han er modig på benken, sier hovedtreneren videre.

Etter at Trygg la opp har han vært involvert i ungdomshockeyen i Oslo gjennom Manglerud Star. Det er en erfaring som kommer godt med i et Oilers-lag som går gjennom et generasjonsskifte.

Nettopp det har også vært en viktig del av avgjørelsen om å tilby Trygg kontrakt.

– Ja, men nummer én er at han er en type menneske vi vil ha inn. Han bryr seg om spillerne og norsk ishockey. Han kan bidra med erfaring, sier Gjøse.

Anders Gjøse

For Trygg var det også et valg om å fortsette med topphockey etter en halv sesong som trener i Fjordkraft-ligaen.

– Det ga mersmak å jobbe på norsk elitenivå. Forespørselen fra Oilers kom på et gunstig tidspunkt og etter litt familieråd og tenkning valgte jeg å slå til. Jeg har bare gode minner fra årene i Stavanger og gleder meg til å være en del av Oilers igjen, sier Trygg til klubbsiden.

Oilers har også ansatt den tidligere finske toppkeeperen Sakiri Lindfors som ny keepertrener etter Jarkko Hyytiä.

Hele trenerkabalen på plass

Dermed er trenertrioen på plass. I tillegg har Dennis Sveum blitt ansatt som fysisk trener.

– Hvor tilfreds er du med trenerteamet?

– Trenerteamet er jeg kjempefornøyd med. Den nærheten og tilliten jeg vet er mellom meg og Trygg. Hans erfaring og bakgrunn, men også Lindfors – som er enda eldre og har vært mange år på toppnivå. Det blir utrolig interessant å få inn det perspektivet. Han har jobbet som leder på høyt nivå i mange år, og det blir kult å få inn en med den erfaringen til å sperre med i trenerteamet, sier Gjøse.

Med endringene som er gjort er hele forrige sesongs trenerteam skiftet ut. Hovedtrener Todd Bjorkstrand er tilbake i USA, assistenttrener Juha Kaunismäki er i gang som juniorsjef i Oilers, keepertrener Jarkko Hyytiä har flyttet hjem til Finland og fysisk trener Eirik Haukali er i oppsigelsestiden på vei over til Norges Håndballforbund der han skal ha ansvar for oppfølging av herrelandslaget.

Nyeste fra Dagsavisen.no: