Stavanger Oilers

Ønsket med videre – kan forsvinne fra Oilers etter finalene

Stavanger-gutten Thomas Berg-Paulsen er på utgående kontrakt med Oilers og har ikke bestemt seg for hvor han spiller til høsten. Han er ønsket med videre i DNB Arena.

Før den avgjørelsen tas skal det spilles NM-finaler i ishockey, og 23-åringen har en sentral rolle i Oilers-mannskapet. Gjennom sesongen har han vært i den mest faste rekken sammen med Tommy Kristiansen og Greg Mauldin. Trioen fant sammen i fjorårets sluttspill og har spilt solid sammen siden den gang.

Etter finalene kan det være slutt for denne gang i DNB Arena for Berg-Paulsen.

– Kan dette være de siste kampene for Oilers?

– Det vet jeg ikke, nå tenker jeg egentlig bare på sluttspillet. Så får jeg ta alt annet etter sesongen og se hva som skjer, sier Berg-Paulsen til RA.

VM-aktuell for Norge

Sesongen til nå har vært en rekordsesong for centeren. På 41 seriekamper knuste han sin forrige poengrekord (13 målpoeng) og noterte seg for 34 mål og assists i Fjordkraft-ligaen. Så langt i sluttspillet har han fem målpoeng på åtte kamper. I pluss/minus-statistikken har han løftet seg fra åtte til 28, selv om han gjennom karrieren til nå har vært bunnsolid defensivt og ikke vært på isen ved mange scoringer.

Han fortalte RA forrige sesong at han ønsket å utvikle seg til å bidra mer offensivt, og det har han til de grader gjort. På de to siste serierundene (18 kamper) ble det 19 målpoeng.

Utviklingen til Berg-Paulsen har ført til at han har kommet inn i varmen på det norske A-landslaget under Tobias Johanssons ledelse, og der har han blant annet blitt kåret til Norges beste i kampen mot Latvia før jul.

23-åringen er aktuell til VM for Norge, og med en god prestasjon der vil enda flere utenlandske klubber få interesse for ham.

Stavanger-gutten André Bjelland Strandborg er i tilsvarende situasjon med landskamper og solid utvikling, men han valgte å signere en toårskontrakt med Oilers før sluttspillet.

Thomas Berg-Paulsen

Ønsket med videre

Oilers’ sportsdirektør Pål Haukali Higson forteller RA at Berg-Paulsen er ønsket med videre i DNB Arena.

Klubben har hatt dialog med flere av spillerne som har utgående kontrakter, men de som ikke ble landet før sluttspillet skjer det ikke noe med før finalene er ferdigspilt.

– Det blir egentlig opp til Thomas selv å avgjøre hva han velger å gjøre, og det kommer nok an på hvilke muligheter han har, sier Higson.

Pål Haukali Higson

Selv ønsker ikke Berg-Paulsen å ofre for mye energi på det som skjer etter sommeren. Han vet at det skal spilles ishockey, men før avgjørelsen skal tas er det noe som henger høyere.

– Man tenker litt på det, men jeg tenker mest på å gjøre et godt sluttspill og vinne. De tingene får vi ta etter sesongen, sier 23-åringen.

Hans lagkamerat fra ungdomshockeyen Markus Vikingstad valgte å dra til Tyskland for å satse videre i 2021. Den første toårskontrakten til Vikingstad i Tyskland førte til ny med Fischtown Pinguins.

Om det blir svensk, tysk, østerriksk eller norsk ishockey for Berg-Paulsen vil sannsynligvis ikke bli avklart før etter VM, dersom han blir tatt ut til Johanssons tropp.

Før det skal Oilers spille NM-finaler mot Storhamar eller Vålerenga. Første finalekamp spilles mandag i DNB Arena, før det er bortekamp onsdag og hjemmekamp igjen påskeaften. Det spilles best av sju kamper som i alle sluttspillserier.

---

OILERS-KONTRAKTER

Utgående kontrakter:

Joona Partanen, Noah Bergesen Aarthun, Thomas Higson (junior), Martin Lefebvre, Daniel Bøen Rokseth, Dennis Sveum, Colton Beck, Thomas Berg-Paulsen, Rob Bordson, Oliver Calik (junior), Vegard Faret (utlånt til Ringerike Panthers), Bryce Gervais, Ludvig Hoff, Sander Hurrød, Sander Husebø (junior), Greg Mauldin, Christian Bull og Markus Søberg.

Har kontrakt:

Henrik Holm (24/25), Patrick Ulriksen (23/24), Kristian Østby (23/24), Anders Tangen Henriksen (23/24), Christoffer Karlsen (23/24), Dan Kissel (23/24 + opsjon), Nick Dineen (24/25), Andreas Klavestad (25/26), André Bjelland Strandborg (24/25) og Tommy Kristiansen (23/24 + opsjon).

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: