Stavanger Oilers

Oilers-hardhausen har elleve år uten fravær: Spilte med dobbeltbrudd

At hockeyspillere er tøffinger er en opplest og vedtatt sannhet. Oilers-nykommer Nick Dineen (33) tar det likevel til helt nye høyder. Nå er drømmen å gå gjennom en hel proffkarriere uten å miste en kamp. Det kan også gjerne bli med flere sesonger i Oilers.

Stavanger — Den tidligere Lillehammer-kapteinen har vært en knallsuksess i starten av sin karriere i DNB Arena. Åtte målpoeng på de første fem kampene er fasiten for mannen fra Omaha i USA. Samtidig som han jakter suksess i poengligaen, og seriegull med Oilers, nærmer han seg også en vanvittig milepæl med stormskritt.

Når han, og alt går etter planen, går på isen mot MS lørdag er det hans kamp nummer 490 på rad som profesjonell hockeyspiller. Dineen har spilt hver eneste obligatoriske kamp siden han kom til Europa og ble proff i finske KooKoo i 2012! Egentlig er den nærmest uhørte statistikken enda bedre.

– Jeg spilte faktisk alle kampene i den siste sesongen min på college i Colorado også, sier en glisende Dineen til RA.

Legger sin ære i det

Samtidig vet han at det er fare på ferde når media graver i det. Som så mange idrettsutøvere lever overtroen i beste velgående.

– Snart 500 kamper, men akkurat nå kan du ha «jinxet» det.

Angrepsesset legger uansett ikke skjul på at han legger mer enn de fleste i å være tilgjengelig hver eneste kampdag.

– Jeg legger enormt med ære i dette.

– Er du aldri skadet da?

– Jo. Jeg har hatt noen skader, men spiller som regel heller enn å stå over. Så handler det nok litt om flaks også. Så er dette en ekstremt lang rekke. Det er rart å snakke om det.

– Men det må vel også handle om at du tar ekstremt godt vare på kroppen din?

– Det tror jeg stort sett alle spillere på dette nivået gjør nå til dags. Min hemmelighet er nok heller at jeg er bedre kjent med egen kropp og begrensningene enn de fleste. Det handler om å vite når du behøver ekstra hvile og når det er smart å kjøre på med litt ekstra trening. Når det er sagt er jeg en type som ofte sliter med å slappe av.

Min hemmelighet er nok heller at jeg er bedre kjent med egen kropp og begrensningene enn de fleste.

—  Nick Dineen

Dineen innrømmer at drømmen om å kunne fullføre en hel proffkarriere uten å ha mistet en kamp er i ferd med å våkne litt. Samtidig handler det også jernmannens elleville kamprekke om offer og det å tåle smerte.

– Jeg har spilt med skader mange ganger. Det kan gjøre voldsomt vondt, men handler om å komme gjennom det første skiftet. Da kommer adrenalinet og så går det seg til likevel. Jeg vil så gjerne hjelpe lagkameratene mine.

– Du må jo ha spilt gjennom noen mer alvorlige skader også over så lang tid som yrkesspiller?

– Ja. Jeg rev av det indre leddbåndet i kneet for noen år siden. Heldigvis var det kampopphold så jeg fikk en uke på meg. Da stilte jeg til kamp igjen med skinne. Så brakk jeg foten på to steder i fjor. Heldigvis var det på utsiden av beinet. Det var ikke så mye å gjøre med det uansett. Jeg spilte bare gjennom det. Det har vært noen skader, men ofte har også timingen på dem vært ganske god, sier Dineen.

Diskuterer flytting med kona

Etter å ha fått noen uker på baken i Stavanger og Oilers er han forresten småforelsket i både klubb og by. Angriperen beskriver det hele som fantastisk.

– Det er også veldig kjekt å spille sammen med noen litt eldre spillere med mye mesterskapserfaring. Det skal jeg innrømme.

Dineen har totalt sju sesonger i Lillehammer på baken. Han er knyttet til byen med kone derfra, barn og hus i mjøsbyen. Egentlig var planen bare å spille ut sesongen for Oilers.

– Men er det ikke bare å leie ut huset og flytte familien over hit om du trives og Oilers tilbyr en forlengelse?

– Kona og meg har allerede diskutert litt rundt det å flytte om muligheten skulle by seg. Det er ikke en umulighet. Så får vi se. Jeg står uansett uten kontrakt etter sesongen.

Dineen og Oilers møter for øvrig MS på borteis lørdag.

– Det er alltid en tøff plass å spille, men om vi ser ut som i de siste kampene bør det gå bra. Det er bare å se på hvordan vi forechecker og hvordan vi ruller på fire rekker nå. Vi gjør det uhyre vanskelig for de fleste.
Nyeste fra Dagsavisen.no: