Stavanger Oilers

Oilers-dominansen ga mestertanker til Beck

Colton Beck seriedebuterte i DNB Arena med tre målpoeng, og måten de nedsablet Storhamar 3-1 på ga ham gode tanker om hvordan det skal spilles.

Stavanger — 3–1 i seg selv er ikke en overkjøring, men måten Oilers slo Storhamar på var med å nekte gjestene fra Hamar enhver mulighet til farlige sjanser. Tidvis klarte heller ikke gjestene å spille seg forbi det solide styrespillet (oppstilt press i midtsonen, journ. anm.) til Todd Bjorkstrands menn.

Tomålsscorer Colton Beck, som også hadde assist på Dan Kissels scoring, mener den defensive jobben som ble gjort mot gultrøyene fra Hamar var av et kaliber det lukter svidd av.

– Alle mesterskapslag baserer seg på den defensive delen av spillet. Oilers vant på det i fjor, og det er jo nettopp det vi skal gjenskape her i år. Solid defensivt spill vil skape de offensive sjansene for oss etter hvert uansett, sier Beck til RA.

Vi visste før kampen at det defensive ville bli viktig og vinne kampen.

—  Martin Lefebvre

Nytt nivå for Beck

Hans egen hjemmedebut i Fjordkraft-ligaen var mer enn solid nok til å bli kåret til Oilers’ beste spiller mot Storhamar. I et skadeutsatt Oilers, som manglet Kristian Østby (langtidsskade, overkropp), Ludvig Hoff (langtidsskade, underkropp), Andreas Klavestad (overkropp) og Bryce Gervais, gjør det at de resterende etablerte spillerne må heve spillet.

Mot Storhamar var Beck én av spillerne som virkelig tok spillet til et nytt nivå.

– Det føltes godt. Her er det en forventning om at jeg skal produsere, og da er det selvsagt godt å gjøre det. Samtidig blir jeg satt i gode posisjoner av lagkameratene mine og får gode pasninger, sier Beck.

Lefebvre spilte over halve kampen

Fra Beck til back. Martin Lefebvre ble nødt å ta mye istid grunnet tynn backbesetning. Med både Østby og Klavestad ute ble canadieren helt avgjørende for Oilers i leddet foran keeper Henrik Holm.

I den offisielle statistikken sto han med 32.32 minutter på isen, noe som er vesentlig mer enn de rundt 20 minuttene en back pleier å spille. Daniel Bøen Rokseth spilte nest flest minutter med 25.38, mens Beck hadde mest istid blant løperne med 23.06.

– Sånn er det med skader. Jeg liker å spille, og føler det går veldig greit å ha mye istid. Over 30 minutter er ikke så vanlig, men det går fint, sier Lefebvre.

Colton Beck

– Får du ikke syre med så mye spilletid?

– Jeg blir selvsagt sliten, men på slutten var jeg heldig med både Storhamars timeout og icinger. Jeg må også spille smart for å klare det, sier han.

Oilers må hvile før Vålerenga

En del av icingene skyldtes styrespillet til Oilers, og i likhet med Beck trekker han fram det defensive etter kampen.

– Det fungerte veldig bra. Vi visste før kampen at det defensive ville bli viktig og vinne kampen. Da må vi bare ut og gjøre det, sier Lefebvre.

Canadieren lar seg ikke bekymre av skadesituasjonen, og har resepten klar på hvordan Oilers skal håndtere fraværene.

– Vi må være smarte. Det betyr at hvile og restitusjon må prioriteres. Da går det fint, sier Lefebvre.

Med Fjordkraft-ligaen i gang er det ikke mye hviletid for spillerne, og tiden mellom kampene må prioriteres. Allerede tirsdag skal Oilers i aksjon igjen. Da venter Vålerenga i Jordal Amfi. De kongeblå spilte lørdag mot Lillehammer, og har slitt med mange innslupne mål i starten av sesongen.

Mer fra Dagsavisen