Stavanger Oilers

Gruppeleder Oilers tar grep før CHL-kampene

Fredag og søndag kommer det topp europeisk motstand til Stavanger, og nå gjør Oilers det de kan for å få flest mulig til å legge turen til DNB Arena.

Stavanger — Kjører man gjennom Madlaveien er det lite som minner om at DNB Arena åpnes for ishockey til helgen, all den tid gjerdene fra ONS ennå står langs ishallene. Likevel er det kun få dager unna at ishockeystorhetene Red Bull Salzburg og Fribourg-Gottéron ankommer for å møte Oilers til kamper i Champions Hockey League.

Oilers’ daglige leder Terje Haukali forteller til RA at det allerede er solgt over 2000 billetter til fredagens kamp mot den regjerende østerrikske mesteren Red Bull Salzburg, og at han håper tallet vil stige i løpet av de kommende dagene.

– Vi ser for oss at 3000 og oppover er innen rekkevidde, sier Haukali til RA.

Suksess for Oilers

Nå er jobben i gang med å fortelle Stavanger-folk at det er tid for vintersport, selv om været tilsier gode sommerdager. Allerede er kalenderen kommet til september, og Oilers er allerede godt i gang med de offisielle kampene for sesongen. Forrige torsdag klarte Todd Bjorkstrands menn ta med seg ett poeng fra bortekampen mot Red Bull Salzburg, mens de vant 1–0 borte mot sveitsiske Fribourg-Gottéron lørdag.

Terje Haukali

Motstanderne er av øverste europeiske hylle, og spesielt den sveitsiske motstanderen har en viktig link til en av Oilers-spillerne. Greg Mauldin var nemlig i klubben i fem sesonger og fikk en ellevill hyllest av fansen etter å ha slått gamleklubben forrige helg.

Inviterer studentene

Poenget mot Salzburg, og tre poeng i Sveits har gjort at Oilers leder CHL-gruppen før helgens kamper.

– Hvordan merket dere billettsalget etter lørdagens kamp?

– Det var merkbart. Folk har nok ikke helt tenkt at det er ishockey ennå, så nå må vi få det ut fram til fredag og søndag, sier Haukali.

Ett av grepene Oilers tar for å skape ishockeyfest i DNB Arena er studenttilbud.

– Vi ønsker å få studentene på kamp, og lage en plass de kan samles. Mange av studentene i Stavanger er nye i regionen, og det er ikke sikkert alle kjenner til DNB Arena. Da ønsker vi å vise den fram, sier Haukali.

Oilers er i gruppe E sammen med Red Bull Salzburg, Fribourg-Gottéron og finske Ilves Tampere. Neste uke går Fjordkraft-ligaen i gang for Oilers med kamper mot Sparta og Storhamar, og det blir en liten pause fra mesterhockeyen fram til oktober. Da møtes Oilers og Ilves til duell i de siste gruppespillkampene.

---

FAKTA

Oilers deltar i Champions Hockey League for femte gang.

2022/23:

Gruppe E:

Red Bull Salzburg (Østerrike)

Fribourg-Gottéron (Sveits)

Ilves Tampere (Finland)

Stavanger Oilers (Norge)

Slik har Oilers gjort det tidligere:

2017/18: Gruppespill (4. plass i gruppe B)

2016/17: Gruppespill (3. plass i gruppe J)

2015/16: Sluttspill (16-delsfinale)

2014/15: Gruppespill (2. plass i gruppe E)

---


Mer fra Dagsavisen