Stavanger Oilers

Oilers fullrost etter kjempeprestasjon

Red Bull Salzburg er et av de beste lagene i Europa. Likevel behøvde de Sudden Death mot Henrik Holm og co. da Oilers gjorde comeback i turneringen med et kruttsterkt poeng.

Oilers gikk ut i hundre i den første perioden og dominerte faktisk på isen mot Red Bull Salzburg – som kanskje er det beste laget klubben har møtt noen gang.

Faktisk var de uheldige som ikke tok ledelsen på en overgang med Dan Kissel. Dessverre kom pasningen, i to mot én, litt upresist på køllebladet og skuddet gikk over.

De norske mesterne hadde også flere andre OK muligheter i starten og dominerte såpass at Red Bulls trener måtte be egne spillere være mer fysiske.

Etter kampen var amerikanske Matt McIlvane også meget imponert over den norske motstanderen.

– De var ekstremt konkurransedyktige og blokkerte sikkert 15 skudd. Vi misbrukte våre sjanser i denne kampen, men keeperen vår var også veldig god, sa han til Viasat Sport etter kampen.

Treneren la heller ikke skjul på klubbens mål i år. De ønsker å vinne hele CHL.

I andre del av perioden tok hjemmelaget mer over, men Oilers sto greit imot til første pause.

Slet i undertall

I andre periode begynte Oilers å ta for mange utvisninger og laget hadde en lang sekvens med undertall i midtperioden. Denne hadde også noe spill tre mot fem, men Oilers red det av. Likevel ble det for vanskelig med en så lang periode i undertall.

Etter 26 minutter gikk det likevel galt og Troy Bourke fikk prikke inn 1–0.

– Det var en god kamp av oss. Så slet vi i andre periode. Når du må spille sju minutter i undertall, mot et så godt lag, er det ikke enkelt. Men jeg likte hvordan vi jobbet. I denne kampen hadde vi våre sjanser. Vi skal forrtsette med å bli bedre, sa Oilers-trener Todd Bjorkstrand til Viasat Sport.

Hjemmelaget dominerte veldig ut perioden – bortsett fra en god mulighet alene med keeper i undertall som ble spolert av Tommy Kristiansen.

Det var først og fremst Henrik Holm i mål som forhindret at Oilers lå under mer foran tredje periode.

Kom sterkt ut

Overraskende nok kom Oilers veldig tilbake og tok tak i ting fra start i 3. periode og Bryce Gervais gjorde ingen feil da han fikk muligheten etter 43 minutter.

Ikke så lenge etterpå hadde Oilers også en god mulighet til å ta ledelsen ved Andreas Klavestad og på en retur ved Sander Hurrød.

Akkurat da Oilers kjørte på fikk de likevel en på trynet.

Etter 46 minutter fikk Peter Schneider satt inn 2–1 til hjemmelaget – mot spillets gang.

Oilers fortsette likevel kjøret og fikk overtall etter 48 minutter. De løsnet så skudd rett fra dropp og pucken hoppet via leggen til Paul Bittner og i mål.

Etter 53 minutter fikk Anders Tangen Henriksen en eventyrlig sjanse alene gjennom, men misbrukte den. I stedet kontret hjemmelaget og var igjen nære å score. Heldigvis vant Henrik Holm duellen én mot én.

Etter dette tok Red Bull veldig over i sluttminuttene, men Oilers beholdt roen helt fram til det var elleve sekunder igjen. Da fikk Bryce Gervais to minutter for høy kølle og Oilers måtte ut i Sudden Death med en spiller mindre. Uansett hadde laget da sikret ett poeng i puljen – en kruttsterk prestasjon i seg selv.

Sudden Death begynte selvsagt med et voldsomt press og spill fire mot tre for Red Bull. Oilers red det likevel av og ga seg selv muligheten til å sjokkere med seier.

Det var de svært nære da Dan Kissel tvang fram en feberredning med en dragning og en backhand.

Dessverre ble det den siste sjansen.

I sekvensen etter fikk Salzburg spilt seg gjennom og Florian Baltram avgjorde etter 62.56 – da ha slapp pucken elegant under Henrik Holm.

Selv om det ble tap var dette utvilsomt en knallstart fra Oilers – mot et av Europas aller beste lag.

Ny kamp lørdag

For Oilers kommer neste mulighet for tre poeng allerede lørdag. Da står HC Fribourg-Gottéron for tur i Sveits. Dette er gamleklubben til Greg Mauldin.

Todd Bjorkstrand mener definitivt at Oilers kan bygge videre på torsdagens prestasjon til det.

Det har han all grunn til med et lag som hadde en bunnsolid struktur.

– Neste kamp kommer fort, men vi har hatt en god oppkjøring og dette var nok en god kamp. Nå får vi se hva vi kan få til, sier Bjorkstrand.

Han er også fornøyd med hvordan nykommerne ser ut.

– De er i form og ser gode ut. Nå skal vi forberede oss skikkelig, men dette så bra ut.

---

Champions Hockey League gruppe E

Red Bull Salzburg-Oilers 3–2 e.f (0-0, 1-0, 1-2, 1-0)

Eisarena Salzburg, 1458 tilskuere

Mål: 1. periode: Ingen.

2. periode: 1–0 (26.25) Troy Bourke (Dennis Robertson).

3. periode: 1–1 (43.30) Bryce Gervais. 2–1 (46.48) Lukas Schreier (Benjamin Nissner og Chay Genoway. 2–2 (49.00) Paul Bittner (Bryce Gervais).

Utvisninger: Red Bull 4x2 min. Oilers 4x2 min.

Skudd: 37–22