Stavanger Oilers

Siste test for Oilers før CHL: – Vært veldig tøffe kamper

Fredagens kamp mot Vienna Capitals blir den siste i Oilers’ oppkjøring. Faktisk finnes det én som er ekspert på begge lagene.

Det har seg nemlig slik at Øyvind Fiskå fra Fiskå i Ryfylke er bosatt i Wien. Han er ikke bare en ishockeyentusiast, men følger spesielt to lag ekstra tett:

Stavanger Oilers og Vienna Capitals.

Tilfeldigvis er det sesongens siste treningskamp for Oilers før det braker løs med Champions Hockey League neste uke. Likevel er det langt fra første gang lagene møtes.

Kjenner Tommy Kristiansen

Det har allerede utviklet seg en historie mellom klubbene.

– Det har blitt litt slåssing mellom dem, og vært veldig tøffe kamper. Det er veldig likt nivå, og jeg tror Oilers har vunnet mer enn de har tapt. Det er klart med den litt tøffe canadiske stilen mot den mer kontrollerte stilen til Oilers under Petter Thoresen og Todd Bjorkstrand blir det litt krasj. Det har kanskje noe med personlighetene å gjøre, sier Fiskå – og legger til:

– Det er mange i Vienna Capitals-garderoben som vet hvem Tommy Kristiansen er.

Øyvind Fiskå

Kunnskapen om Tommy Kristiansen dreier seg ikke utelukkende om de sportslige prestasjonene til 33-åringen. I tillegg til spill for Norge i både EM og OL har Kristiansen spilt i DEL-klubben Krefeld Pinguine og SHL-klubben HV71. Uansett er det de fysiske elementene Kristiansen har ført inn i spillet som har skjerpet sansene til østerrikerne for vingen fra Sarpsborg.

Det var nemlig en episode for noen år tilbake hvor han endte opp med å slåss mot den tidligere AHL-kjempen Danny Bois.

Knust av CHL-motstanderen

Denne gangen får ikke Fiskå selv vært til stede i slovenske Bled for å se kampen, ettersom han drar hjem for å besøke sin mor på Tau sammen med resten av familien.

– Jeg tror jeg har vært på alle kampene mellom lagene, så det blir første gang jeg går glipp av å se dem, sier Fiskå.

Laget som venter Oilers er forventet å være et av topplagene i Østerrike den kommende sesongen, naturligvis bak Red Bull Salzburg.

– Det ser bra ut. Bak Salzburg er det mange lag som kan spille finale, men det ser bra ut. De grepene Capitals har gjort i sommer virker logiske, og det ser lurt ut, sier Fiskå.

Oilers’ kommende CHL-motstander Red Bull Salzburg har vært fullstendig dominerende i IceHL (toppligaen) i det siste. Forrige sesong gikk de gjennom sluttspillet på tolv kamper uten tap. Capitals tapte derfor semifinalen 4–0 i kamper.

– De var så vilt gode at det var en ære å se dem, sier Fiskå.

– Hvordan opplever du nivået i IceHL målt mot Fjordkraft-ligaen?

– Det laget som vinner i Norge vil jeg tippe normalt sett ville tapt semifinalen i Østerrike. Det trenger ikke være riktig alltid, men jeg tror det vil være normalen.


Mer fra Dagsavisen