Stavanger Oilers

Sparta-treneren: – Målet er å stå på torget

Oilers tapte 2-1 etter spilleforlengelse i kamp seks. Dermed er det vinneren av lørdagens sjuende semifinale mellom Oilers og Sparta som tar seg videre.

Sparta-trener Sjur Robert Nilsen vil ikke ha for mye press på eget lag før den avgjørende semifinalen i DNB Arena.

– Dette er kun positivt for vår del. Vi kan senke skuldrene og ha det moro, selv om vi selvsagt vil til finalen, sier Sjur Robert Nilsen til RA.

– Hva er egentlig målet deres denne sesongen?

– Målet er å stå på torget i Sarpsborg etter sesongen. Liker ikke å prate om det, jeg liker bedre å prate om prosessmål som hvor mange skudd vi skal skyte og den typen ting. Vi har lag og spillere som kan vinne. De målene vi har satt oss har vi jobbet suksessivt med hele tiden. Det er ting vi kan måles på, sier Sparta-treneren.

Oilers feiret seriegull i Fjordkraft-ligaen, mens Sparta tapte andreplassen til naborivalen Stjernen på prosentpoeng av potensiell poengoppnåelse. Det er ingen tvil om at det er to av norsk ishockeys aller beste lag som møtes i semifinaleserien.

Forutsigbart Oilers?

Etter Spartas overtidsseier torsdag gikk Nilsen rett i rettighetshaver TV 2s studio og mente at Oilers var forutsigbare med at de enten kom med to spillere for å forechecke (høyt press, journ. anm.) eller «sto og vrikket med rumpen i midtsonen» (styrespill, lavt press).

– Er Oilers for forutsigbare i måten de spiller på?

– Det synes jeg ikke. De spiller som et seniorlag. Viktig å ikke glemme at Sparta er et godt lag, men Oilers spiller en situasjonsbestemt ishockey. Jeg har registrert debatten om de er for passive, men det er noe med ordtaket «good offense gives spectators, good defense wins championships». Det er fullt forståelig med det lave presset. Hver trener må gjøre sitt valg. Ser man på resultatene til Oilers gjennom sesongen så kan man ikke kritisere det, sier Nilsen.

Sparta-treneren fikk melding

Lagene som spiller kamp sju i DNB Arena lørdag kveld er uansett to sterke lag defensivt. Sparta ble nummer to i Fjordkraft-ligaen denne sesongen på innslupne mål, med 102. Det er like mange som Vålerenga, men Oslo-laget spilte tre færre kamper grunnet koronautsettelser. Oilers var laget med desidert færrest, med 89 baklengsmål.

– Jeg fikk en melding etter kamp seks om at dette er den moralske finalen. Uten å rakke ned på Stjernen og Storhamar så er det en helt annen intensitet i denne semifinaleserien, sier Nilsen.

Sparta dro til Stavanger fredag for å trene i DNB Arena og få en god oppladning til kamp sju. Uansett utfall i kampen vil ett av lagene ta sommerferie, mens det andre tar seg videre til NM-finalene. Det er noe av sjarmen med sluttspill.

– Vi må komme opp med vårt beste, men det er ikke sikkert det er nok i DNB Arena, sier Sparta-treneren.





Mer fra Dagsavisen