Stavanger Oilers

Oilers må spille kamp sju: – Veldig bittert

Oilers må spille en sjuende kamp i semifinaleserien mot Sparta etter 2-1-tapet i Sarpsborg torsdag.

Det ble 2-1-tap på overtid for Oilers, som ledet med kampens eneste mål helt fram til det var 35 sekunder igjen på kampuret. Da satt Oilers’ Steve Whitney i utvisningsboksen og fikk se Martin Grönberg utligne til 1–1. I det åttende minuttet av overtiden ble Sander Thoresen den store helten for Sparta.

Semifinaleserien mot Sparta har vært av det jevne slaget, og alle de seks første kampene har endt med ettmålsseiere. Det at serien har vært jevnt overrasket mange av supporterne, men ifølge Oilers-trener Todd Bjorkstrand var det ingen overraskelse. Tommy Kristiansen hadde også et kraftfullt utbrudd til rettighetshaver TV 2 om forventningene etter den femte kampen.

– Det er klart dette er veldig bittert akkurat nå som man er 35 sekunder unna å ta seieren og gå videre, sier Anders Tangen Henriksen til TV 2 etter kampslutt.

Han var ikke spesielt enig i at det var vanskelig å omstille seg etter den sene utligningen.

– Nei, det er sluttspill. Det er detaljene som gjelder. Da vi ikke klarte å få pucken ut av egen sone blir det vanskelig, sier Tangen Henriksen.

Dramatisk serie

Det var to målløse perioder før Rob Bordson sendte Oilers i føringen i starten av tredje periode. Da Steve Whitney fikk Oilers’ andre utvisning, som også var kampens andre, fikk Sparta muligheten å ta ut keeperen for å spille seks mot fire utespillere. Da scoret Grönberg det viktige utligningsmålet for sarpingene.

Oilers-trener Todd Bjorkstrand velger å ikke deppe over utvisningen. Gjennom store deler av sesongen har amerikaneren adressert utvisninger som et problem for laget, men etter Whitneys utvisning var det forståelse å hente hos treneren.

– Det er uflaks. Han prøver å få pucken ut av sonen, så havner den over glasset, sier Bjorkstrand til RA.

Det vært en dramatisk sluttspillserie så langt, blant annet med tre utestengelser etter kamp to og Sparta-keeper Jake Patersons skade i kamp fem. Han fikk Tommy Kristiansens skøyte på baksiden av foten og er ute i inntil ett år.

Oilers-keeper Henrik Holm ble kåret til Oilers’ beste i den sjette semifinalen, og har løftet spillet betraktelig fra de første kampene i semifinaleserien. I Sparta-målet har den egentlige reservekeeperen Tobias Normann levert varene, og sørget for at kun ett av Oilers’ 31 skudd gikk i mål i torsdagens kamp.

Kamp sju

Lørdag blir det kamp sju i DNB Arena. Der skal det avgjøres hvem som tar seg videre til NM-finalene.

– Det var bra trykk. Vi får bare lade om, så får vi ta det hjemme heller, sier Tangen Henriksen.

– Slik er det i sluttspill. Nå må vi omgruppere oss, så må vi bli klare til lørdag, sier Bjorkstrand.

Oilers har tidligere spilt kamp sju ved fire anledninger. Samtlige har endt med seier.

Den sjuende og avgjørende semifinalen spilles lørdag klokken 18.30. Den kan følges direkte hos RA.

---

NM-sluttspillet, ishockey.

Sparta Sarpsborg – Stavanger Oilers 2–1 e.f. (0-0, 0-0, 1-1, 1-0), sammenlagt 3–3

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: Ingen.

3. periode: 0–1 (41.22) Rob Allen Bordson (Ludvig Hoff, Tommy Kristiansen), 1–1 (59.25) Martin Grönberg (Kristian Jakobsson).

Forlengning: 2–1 (66.36) Sander Thoresen.

Utvisninger: Sparta 0 x 2 min., Oilers 2 x 2 min.