Stavanger Oilers

Kristiansen ute etter denne smellen

Tommy Kristiansen (32) spiller ikke den fjerde kvartfinalen i NM mot Ringerike lørdag. Han ble skadet i tredje kvartfinale torsdag helt på slutten av oppgjøret.

Etter kampen var kaptein Dennis Sveum rasende på Tommy Kristiansens vegne. Til RA sang han også ut om den generelle oppførselen til Ringerike – som to ganger har yppet til gruff allerede under oppvarmingen før kampene (!).

Nå er det klart at Tommy Kristiansen er ute etter at han ble dratt ned av svenske Karl Markström alene med keeper helt på slutten av kampen.

– Tommy fikk seg en smell i den situasjonen. Vi kommenterer ikke skader i sluttspillet, men han blir ikke med lørdag. Ut over det vil jeg ikke si mer, sier sportsdirektør Pål Higson til RA fredag.

Selv om flere av spillerne var i harnisk etter episoden får den ikke etterspill.

– Vi kommer ikke til å rapportere det inn. Hadde det vært grisestygt kunne vi godt til DISU (disiplinærutvalget). Det var ikke pent, men utfallet var nok mest uheldig, sier Higson.

Sier ikke noe om skaden

Hvor lenge Kristiansen er ute vil han heller ikke ut med, men det er nærliggende å tro at Oilers håper han skal spille mer i sluttspillet. Hvis ikke hadde klubben normalt sett bekreftet at han ikke deltar mer. De hadde også snakket åpent om hvilken skade det var snakk om.

Kristiansen har denne sesongen hatt mange skader og uhell. Hardhausen har slitt både med bruddskader i fingrene og en øyeskade som kunne gjort ham blind.

Da RA kontaktet ham om situasjonen etter torsdagens kamp ønsket han ikke å si noe selv.

– Frykter dere noen form for hevnaksjoner og at det kan utarte lørdag?

– Nei. Jeg tror ikke det. Det er mye temperatur i sluttspillet. En opparbeider seg frustrasjon overfor motstanderne med spill annenhver dag. Det skal spilles mer hockey i tiden som kommer. Vi skal ha avansement. Det er nøkkelen lørdag. Det finnes ingen bedre hevn enn å vinne kampen, sier Pål Higson.

Lefebvre ute igjen

Foruten Kristiansen vil heller ikke Martin Lefebvre spille mot Ringerike lørdag. Ny seier da vil bety at semifinaleplassen er sikret på kortest mulig tid.

– Tristan Thompson fortsetter i hans plass. Vi har en utlending for mye og Martin ble pappa i uken. Da kan han like gjerne få litt mer tid med mor og barn nå slik situasjonen er, sier Higson.

Nykommer Thompson var for øvrig solid mot Ringerike torsdag.

Steven Whitney ble matchvinner i den kampen og han tror det blir meget tøft også lørdag.

– Ringerike vil neppe slippe oss til lett for å klare dette. En god start er nok nøkkelen, mener han.




Mer fra Dagsavisen