Stavanger Oilers

Oilers-back tilbake etter operasjon

Etter noen måneder på sidelinjen er Kristian Østby (26) på isen igjen med lagkameratene i Oilers.

Stavanger — Kristian Østby har ikke spilt kamp for Oilers siden 20. november 2021. Da var Storhamar motstander i CC Amfi, og etter det har den høyreiste backen på 201 centimeter vært ute av spill.

Før jul opererte Sarpsborg-gutten det indre leddbåndet i venstre kne. Nå er han tilbake på isen igjen, men i en blå trøye som signaliserer at han ikke kan takles som vanlig.

– Det er skikkelig deilig å være tilbake på isen. Jeg har savnet det. Det er herlig å være med guttene, ikke bare i garderoben før og etter trening, men også ute på isen. Det er jo derfor man spiller ishockey, sier Østby til RA.

Jeg merker det er en stund siden jeg har vært på isen og trent vanlig.

—  Kristian Østby

Oilers-kamp i løpet av noen uker

Selv om han er tilbake på isen, og har hatt noen økter med laget, vil det gå noe mer tid før han er klar til kamp. Backen blir ikke klar til denne ukens kamper i Fjordkraft-ligaen, hvor Ringerike Panthers og Storhamar venter Oilers på borteis.

Likevel spår Østby når han vil være tilbake i kamp.

– Kanskje etter det tiltenkte landslagsoppholdet, sier han.

Samlingen for Petter Thoresens menn var satt opp med kamper 10.–12. februar i den østerrikske byen Klagenfurt. Den ble kansellert grunnet koronasituasjonen i landet, da det østerrikske ishockeyforbundet ønsket rom til å gjennomføre flest mulig utsatte seriekamper i det tidsrommet.

Dermed vil det være to til tre uker til Østby er klar for kamp igjen, om progresjonen er som den skal.

Hjelper ikke å sykle

Til nå har progresjonen vært fin for backen, som det siste året har fått flere landslagssamlinger og VM-kamper for Norge.

– Jeg merker det er en stund siden jeg har vært på isen og trent vanlig. Det var en lang periode uten øvelser, sier Østby.

For ishockeyspillere er det ikke bare kondisjonen som må holdes, men også skøytekondisjonen. Den er vanskelig å holde ved like uten å gå på skøyter.

– Man kan sykle så mye man vil, men det hjelper ikke på isen, sier Østby.

Han er inne i sin andre sesong i DNB Arena og har spilt 43 seriekamper i løpet av tiden som Oilers-spiller. Han står med tre mål og åtte assister totalt. Sommeren 2021 fikk han VM-debuten for Norge. Det var hans første internasjonale mesterskap siden 2015-16-sesongen da han spilte U20-VM for Norge.

Mer fra Dagsavisen