Stavanger Oilers

Derfor er Oilers inne i en god periode

Med Ringerike som motstander i Fjordkraft-ligaen er det fortsatt mye som må fungere, selv om Oilers er i flytsonen.

Stavanger — Torsdagens Oilers-motstander, Ringerike Panthers, har hatt en solid åpning på sesongen til å være nyopprykket. Laget som kom tilbake i Fjordkraft-ligaen etter to sesonger i 1. divisjon har vist seg plassen verdig, og ligger før den 17. serierunden på 8. plass med 16 poeng. Ned til Grüner på kvalikplass er det fire poeng.

Laget fra Hønefoss har slått Vålerenga, og tatt med seg poeng eller spilt jevne kamper mot lagene de har møtt så langt denne sesongen. Oilers-back Patrick Ulriksen er en av dem som har merket seg det nyopprykkede laget.

– Jeg har fulgt med dem, og de ser veldig aggressive ut. Når vi ser på målene Ringerike scorer er det tydelig at de er flinke rundt mål. Vi må være klare for det som møter oss, sier Patrick Ulriksen til RA.

Vi er inne i en stim fordi vi jobber hardt.

—  Patrick Ulriksen

Om Ringerike: – Giftige

Det offensive arbeidet til Oilers’ kommende motstander har gitt avkastning. Løperne Kenneth Pappalardo Gulbrandsen og David Åslin står begge med 19 målpoeng denne sesongen. Det er kun to færre enn Oilers’ gullhjelmbærer, Jarrett Burton.

Lagene har møttes én gang tidligere denne sesongen. Det var i DNB Arena 2. oktober, og kampen endte med Oilers-seier.

– Da vi vant 4–1 mot dem hjemme var de giftige, sier Ulriksen.

Ting har endret seg for Oilers den siste tiden. Etter ettmålstapet mot Frisk Asker 14. oktober har Oilers vunnet samtlige fem kamper, hvorav tre av dem etter spilleforlengelse.

Ulriksen, som er inne i sin fjerde sesong med Oilers, er tydelig på hvorfor det fungerer for tiden.

– Vi er inne i en stim fordi vi jobber hardt. Selvsagt kan vi sitte og si at vi skulle hatt tre poeng i stedet for to i noen kamper, men det hjelper ikke, sier Ulriksen.

Oilers-spiller: – Må ha tre poeng

Han tror heller ikke det er utfordrende å forberede seg mentalt til kampen, på tross av antatt svakere motstand.

– Det er samme kampen uansett hvem vi spiller mot. Alle må gå i seg selv før kamper og bli klare. Vi må ha tre poeng for å gå etter førsteplassen, sier Ulriksen.

Toppen av Fjordkraft-ligaen er det Oilers jakter nå. Der ligger Stjernen foreløpig, men forspranget begynner å bli spist opp. Det er kun fem poeng opp til Fredrikstad-laget for Oilers, som er på andreplass. Det gjenstår 29 kamper av sesongen, altså nesten to tredjedeler.

Fingeren til Tommy Kristiansen har skapt trøbbel den siste måneden. 32-åringen fikk et brudd i en pekefinger på morgentreningen før kampen mot Sparta 30. september. Han spilte mot moderklubben, men har vært ute med skade i tiden etterpå og blir ikke klar før den kommende landslagspausen.

Jonas Slettebø Haughom

Som motstander torsdag venter også en Oilers-back, nemlig Jonas Slettebø Haughom. 19-åringen er utlånt til Ringerike ut sesongen, og står med to målpoeng og null i pluss/minus-statistikken denne sesongen. Det er første sesongen han ikke spiller juniorhockey. Han er en av to Oilers-utlånte backer. Jeppe Meyer er i 1. divisjonsklubben Narvik Arctic Eagles, hvor han har elleve poeng på like mange kamper. Den ultraoffensive backen fra Furuset har ett år igjen av kontrakten med Oilers etter inneværende sesong, mens Slettebø Haughom er inne i kontraktens eneste sesong.


Mer fra Dagsavisen