Stavanger Oilers

Historiske tall for Whitney og Oilers

Steve Whitney (30) og Oilers har aldri vært skarpere i to bestemte deler av spillet. Det fikk også Sparta merke i 5-2-seieren lørdag.

Stavanger — Med to nye scoringer i overtall har Oilers nå sørget for mål i denne fasen av spillet i ti kamper på rappen. Totalt sett scorer Oilers i 36,2 prosent av forsøkene. Det er soleklart best i ligaen. Situasjonen er den samme i undertall. Laget holder unna motstanderen i 86,2 prosent av tilfellene. Også best i ligaen.

Legger du sammen de to tallene er de faktisk historisk gode i et Oilers-perspektiv med ganske så mange gode årganger. Hva er så hemmeligheten?

– Kjemi er helt klart sentralt, men jeg tror det først og fremst handler om at vi gjør ting veldig enkelt. Både i undertall og overtall, sier Steve Whitney til RA.

De er smarte og setter opp situasjonene på en god måte.

—  Todd Bjorkstrand

Den lille kruttønnen fra Boston scoret 5-2-målet som drepte kampen mot Sparta i overtall. Han bidro også med en målgivende pasning i overtall da Martin Lefebrve scoret i overtall tidligere i kampen.

Trener Todd Bjorkstrand var veldig fornøyd med måten Oilers framsto i spill fem mot fem mot en god motstander lørdag. Men han legger heller ikke skjul på hvor viktig «special teams» har vært for at Oilers har begynt å vinne regelmessig i det siste.

– Ekstremt viktig. Det er ingen tvil om det. Du så det senest mot VIF da vi lå under 1–0 og fikk en scoring i overtall.

Bjorkstrand peker også på de enkle valgene når han skal forklare suksessen i overtall og undertall. Samtidig går han gjerne litt mer i dybden.

– Det er klart at det er en kombinasjon av ting som slår til når tallene er såpass gode. Når det kommer til overtallet er veldig gode spillere i de to oppsettene våre en åpenbar faktor. De er smarte og setter opp situasjonene på en god måte. Jeg er også veldig fornøyd med at trøkket i overtallene ikke forsvinner selv om vi ikke nødvendigvis scorer. Den evnen synes jeg vi har tatt bra med oss til åpent spill i mange faser også, sier treneren.

Skryter av Pisar

Når det kommer til undertallet handler det litt om de samme tingene – ispedd offervilje og en god keeper.

– Så gjør Lubos Pisar en fantastisk jobb med denne biten av spillet, sier treneren.

Markus Søberg

Resultatet totalt er et Oilers-tog som virkelig har fått fart. Laget raser opp mot toppen av tabellen og har Stjernen på skuddhold.

At laget igjen startet litt svakt har nok sammenheng med Bjorkstrands spillestil. Han erkjenner også det.

– Det tar tid å sette måten vi ønsker å spille på. Selv om vi har kontinuitetsbærere her som gjør det lettere sier det seg selv at det tar noe tid når du får påfyll fra sesong til sesong, erkjenner han.

Årsbeste i 1. periode

Nå mener treneren at de har kommet et godt stykke på vei i den berømmelige prosessen hans. Første periode mot Sparta mener han var årsbeste. Da pepret Oilers Sparta-keeper Jake Paterson med hele 23 skudd.

– Keeperen deres var god. Spesielt i den første perioden. Alt i alt var dette en solid kamp for alle fire rekkene våre. Det er også viktig. Vi viste at vi ville slite Sparta ut, sier Steve Whitney.

Oilers ledet 4-0, men så fikk Sparta kontakt med to scoringer. Heldigvis drepte samme Whitney håpet med sin scoring.

– Det var litt hjerneblødning på de to målene, men vi hentet oss fint inn. Dette er jeg veldig godt fornøyd med, sier trener Bjorkstrand.

---

FAKTA

Ishockey, Fjordkraft-ligaen

Oilers-Sparta 5–2 (2-0, 2-1, 1-1)

DNB Arena, 3795 tilskuere

Mål: 1. periode: 1–0 (15.07) Jarrett Burton. 2–0 (19.00) Markus Søberg (Bordson).

2. periode: 3–0 (20.12) Martin Lefebvre. 4–0 (27.07) Christoffer Karlsen (Burton, Whitney). 4–1 (28.17) Niklas Roest (Jakobsson).

3. periode: 4–2 (44.27) Magnus Nilsen (Fagerudd, Olsson Trkulja). 5–2 (53.26) Steve Whitney (Burton, Kissel).

Utvisninger: Oilers 2x2 min. Sparta 4x2 min.

Skudd: 40–25

Dommere: Tor Olav Johnsen og Tommy Søstumoen

---






Mer fra Dagsavisen