Stavanger Oilers

Avgjorde den andre toppkampen på rad

Jarrett Burton sikret ikke bare å beholde gullhjelmen, men to viktige poeng for Oilers da Vålerenga ble beseiret med 1-2 på overtid.

Med en styring foran målet var det Jarrett Burton som avgjorde det gamle rivaloppgjøret mellom Oilers og Vålerenga. To minutter og ti sekunder på overtid sto han riktig plassert foran mål, på stillingen 1-1, og styrte et skudd fra Dan Kissel forbi Vålerenga-keeper Steffen Søberg. Etter kampen var Burton rask med å gi skryt til lagkameraten.

– Det var fint. Vi hadde noen fine spill på overtid. Dan Kissel gjør en god jobb, sier Burton til TV 2.

Kampen var canadierens andre mot Vålerenga i Fjordkraft-ligaen, men han har allerede fått med seg litt om hva rivaliseringen mellom klubbene handler om. Det har vært noen hete dueller mellom lagene, både i serie- og sluttspill. Noe av det mest spesielle som har skjedd, utenom det første, tredje og fjerde Oilers-gullet, var da Oilers slo Vålerenga 5–0 i kamper. Det er godt gjort, ettersom ishockeyens sluttspill avgjøres med best av sju kamper. Det var nemlig en dommerfeil som førte til en feilaktig Oilers-scoring, som førte til at Norges Ishockeyforbund annullerte kampen.

– Jeg har hørt mye om rivaleriet, og er fornøyd med å være en del av det nå, sier Burton videre.

To avgjørende på rad for Oilers

For Burton er det andre kampen på rad han scorer det kampavgjørende målet. Det gjorde han nemlig mot serieleder Stjernen lørdag. Mot topplaget avsluttet det canadierens første hat trick på seniornivå.

Selv om Burton avgjorde, og gjorde en solid jobb foran VIFs Steffen Søberg på Steve Whitneys utligning i begynnelsen av perioden, var det ikke bare han som leverte for Oilers på nye Jordal Amfi. Henrik Holm endte med en redningsprosent på 97 prosent, og Magnus Hoff kom tilbake i kampen etter en puck i ansiktet. Ulykkesfuglen var også nødt å sy fem sting på halsen etter en kollisjon med en kølle på trening for litt et par uker siden.

Nå står Oilers med fire strake seiere i Fjordkraft-ligaen, og tre av dem etter spilleforlengelse. Burton var fornøyd med poengene, og vektlegger hvordan de spiller for å vinne dem.

– Det føles godt. Det er laginnsats nå. Vi spiller en defensiv ishockey, som skaper mange offensive sjanser. Jeg håper vi holder det gående, sier han til TV 2.

Annullert Vålerenga-scoring

Den siste tiden har Oilers lagt litt om på stilen. I stedet for å alltid presse høyt uten pucken har trener Todd Bjorkstrands mannskap spilt en smartere og mer kynisk ishockey. De veksler mellom høyt press og styrespill, hvor spillerne legger seg klare i midtsonen og venter på motstanderen. Evnen til å variere presset gir en uforutsigbarhet for motstanderne, og kan spare energi til andre situasjoner. Samtidig er spillerne rettvendte og klare til kontring om de vinner pucken.

Kampen hadde nerver helt fra starten, slik det ofte er når lagene møtes til duell. Jørgen Karterud scoret kampens første mål, trodde han. Dommerne valgte å dømme mål på isen, men annullerte det etter å ha sjekket video. Han var fysisk mot Henrik Holm, i målgården. Kort tid etter sørget finske Mika Partanen for kampens første mål. Andre periode ble målløs, mens den tredje ble bare 44 sekunder gammel før amerikanske Steve Whitney sørget for Oilers’ utligning. Målet kom i overtall, og Burton var naturligvis plassert foran målet. Det var nok av sjanser i kampen med 34–25 i skudd, favør Vålerenga, men det måtte altså spilleforlengelse til for å kåre en vinner på Jordal Amfi.

– Det var en spennende kamp, sier Burton til rettighetshaveren.

Neste kamp for Oilers er lørdag. Da kommer Sparta til DNB Arena, og Jarrett Burton beholder gullhjelmen som beste poengplukker på sitt lag.


---

FAKTA

Fjordkraft-ligaen, ishockey.

Vålerenga – Stavanger Oilers 1–2 e.f. (1-0, 0-0, 0-1, 0-1)

Jordal Amfi, 3678 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1–0 (13.02) Mika Partanen (Mathis Olimb).

2. periode: Ingen.

3. periode: 1–1 (40.44) Steve Whitney (Christoffer Karlsen, Martin Lefebvre).

Forlengning: 1–2 (62.10) Jarrett Burton (Dan Kissel, Daniel Bøen Rokseth).

Utvisninger: Vålerenga 1 x 2 min., Stavanger 3 x 2 min.

Skudd: 34–25.

---






Mer fra Dagsavisen