Stavanger Oilers

Omstilling til toppkamp for Oilers

43 timer etter overtidsseieren mot Grüner venter Stjernen for Oilers i DNB Arena. Dan Kissel er fornøyd med den korte tiden mellom slagene.

Stavanger — Dan Kissel ble den store helten for Oilers mot Grüner, da laget kom tilbake etter å ha ligget under 2–1. Kampen endte 2–3 etter spilleforlengelse, og Kissel sto for begge de to siste målene. Tiden til hvile og trening er kort før serieleder Stjernen kommer på besøk. Det passer amerikaneren godt.

– Jeg liker det, når det er raske kamper fra torsdag til lørdag. Da tar vi med oss seieren og går for ny kamp, sier Kissel til RA.

Fredag dro laget tilbake til Stavanger, og laget som venter lørdag klokken 16.00 er ingen enkel utfordring. Stjernen knuste Lillehammer 8–3 torsdag kveld, og har kun tapt to av 13 kamper denne sesongen. Ett av tapene kom på overtid. Avstanden til Oilers på tredjeplass i Fjordkraft-ligaen er sju poeng før lørdagens kamp, som virkelig blir en sekspoengskamp for hjemmelaget i DNB Arena.

Kissel ikke overrasket

Gjestene fra Fredrikstad har så langt truffet godt på importspillerne denne sesongen. Tyler Coulter og Patrick Newell står begge med 19 målpoeng, mens Oilers-spiller Jarrett Burtons kamerat Riley Brace har 16.

Oilers-vingen Kissel er ikke overrasket av det Stjernen leverer.

– Jeg visste de ville bli et godt lag, det så vi allerede i oppkjøringen. Hele ligaen er blitt mye bedre. Ser man på topp fem til seks er det ikke mye som skiller. Det blir en spennende kamp lørdag, slår Kissel fast.

Trener Todd Bjorkstrand er tydelig på at Stjernen, som ligaleder, er det beste laget akkurat nå. Likevel peker han på den åpenbare løsningen til hvordan mannskapet hans skal sikre tre viktige poeng i toppstriden.

– Det blir viktig for oss å spille med sterk struktur. Vi må evne å tenke defensivt i offensiv sone, og offensivt i defensiv sone, sier Bjorkstrand.

Han mener det var viktig å sikre seieren mot Grüner for både poeng og selvtillit.

– Hver gang man vinner hjelper det. Det er helt naturlig at man føler seg bedre etter en seier, og at vi klarte å komme tilbake etter å ha havnet under gir en god følelse i laget. Det hjelper stort sett inn i neste kamp, sier Bjorkstrand.

Bordsons første hjemmekamp for Oilers

Lørdag morgen går Oilers-spillerne på is, og det vil da avgjøres om det blir noen endringer i rekkesammensetningen. Torsdag var Rob Bordson med for første gang, og ble plassert mellom Sander Hurrød og gullhjelmbærer Christoffer Karlsen. Amerikaneren debuterte med scoring, og imponerte i droppsirkelen med å vinne 78,6 prosent av droppene.

Nå håper han på publikumsfest i DNB Arena, i sitt første møte med hjemmefansen.

– Det blir en god kamp, og forhåpentligvis full arena. Vi trenger energien fra publikum for å vinne, sier Bordson.


Mer fra Dagsavisen