Stavanger Oilers

– Dan Kissel meldte seg på da vi trengte det

Nok en gang måtte Oilers til spilleforlengelse for å slå Grüner, da det endte 2-3 i Oslo.

Dan Kissel utlignet med 4.30 igjen på kampuret i Grünerhallen etter han styrte et skudd fra Daniel Bøen Rokseth i mål og sikret spilleforlengelse. Da overtiden gikk i gang var det sniperen fra Chicago som glimtet til med det avgjørende målet. Han ventet iskaldt på lagkamerat Jarrett Burton som stormet mot Grüner-keeper Quentin Papillon i spill tre mot tre. Pasningen gikk aldri fra Kissel, som benyttet anledningen til å sikre to poeng med hjem til Stavanger for Oilers.

– Ut fra kampsituasjonen var det godt å score to mål. Vi kom tilbake og fant en måte å vinne på, det er et godt tegn, sier Dan Kissel til RA.

Han får også ros fra Oilers-trener Todd Bjorkstrand etter kampen.

– Dan Kissel meldte seg på da vi trengte det. Han er en målscorer og hjalp oss på slutten, sier treneren.

Oilers ville ha tre

Det var første gang siden 5. desember 2020 mot Storhamar at Kissel noterte seg for to scoringer på en kamp. Selv mener han kampen burde vært avgjort tidligere.

– Jeg synes vi fortjente tre poeng, men vi må gi dem ære også. De har en god keeper. Han er på et høyt nivå, og spilte godt mot oss, sier sniperen.

Amerikaneren er nå oppe i 13 poeng på elleve kamper denne sesongen.

Tross seieren ble det kun to av tre poeng, det siste blir igjen i Grünerhallen. Også forrige gang lagene møttes endte det med overtidsseier til Oilers, da i DNB Arena.

– Vi ville ha tre poeng, men det er ishockey. Det skjer ofte, og vi er ikke det eneste laget som går til overtid eller vinner med ett mål mot dem. De har mer respekt nå i ligaen nå, sier Kissel.

Oilers-trener Bjorkstrand er enig i at keeperen er god, og etterlyser hardere arbeid foran motstanderens mål.

– Vi håpet på tre poeng, men jeg likte måten vi fortsatte å presse da vi lå under 2–1. Vi kommer til å ha slike kamper. De spilte veldig hardt, og keeperen var bra. Vi kan skyte pucken bedre og ha mer desperasjon på returer, sier han.

Bordson debuterte med scoring

Nykommer Rob Bordson presenterte seg også i debuten. Minnesota-karen scoret kampens første mål, dagen etter han offisielt ble spilleklar for Oilers.

– Det føltes ganske godt. Det var et viktig mål for å få laget i gang. Det er lenge siden sist, så jeg følte det var godt å komme i gang, sier Rob Bordson.

Debutkampen hans er treneren fornøyd med.

– Jeg synes han spilte en god debut. Det er lett å se at han er en god spiller. Han bidro med et mål da vi trengte det, har gode pasninger og var dyktig i droppsirkelen, sier Bjorkstrand.

Oilers er på tredjeplass i Fjordkraft-ligaen etter kampen, og har sju poeng opp til serieleder Stjernen.

Allerede lørdag spilles neste kamp for Oilers. Da kommer Stjernen til DNB Arena. De slo Lillehammer 8–3 torsdag. Rundens store overraskelse i Fjordkraft-ligaen kom på Jordal Amfi, der Ringerike vant 3–4 mot Vålerenga etter straffeslag.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Kampfakta

Fjordkraft-ligaen, ishockey.

Grüner – Stavanger Oilers 2–3 e.f. (0-1, 2-0, 0-1, 0-1)

Grünerhallen.

Mål:

1. periode: 0–1 (14.40) Rob Bordson (Daniel Bøen Rokseth, Markus Søberg).

2. periode: 1–1 (31.30) Petter Andersen (Ove Christoffer Gozzi), 2–1 (31.53) Marius Carho Hansen (straffe).

3. periode: 2–2 (55.30) Dan Kissel (Rokseth, Kristian Østby).

Forlengning: 2–3 (63.10) Kissel (Martin Lefebvre).

Utvisninger: Grüner 3 x 2 min., Stavanger Oilers 4 x 2 min.

Skudd: 23–37

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: