Stavanger Oilers

Møter overraskelseslaget: – Jevnere enn folk så for seg

Oilers møter Grüner torsdag. Både trener Todd Bjorkstrand og kaptein Dennis Sveum er tydelige på at det ikke er en hvilekamp.

Stavanger — Etter tolv kamper står torsdagens Oilers-motstander, Grüner, med sju poeng. Det er kun tre poeng mindre enn de hadde etter 20 kamper forrige sesong. Fra nærmest å være en kasteball i Fjordkraft-ligaen og kun utfordre bunnlagene har Oslo-laget vist seg fra en helt annen side denne sesongen. Forrige kamp ble det seier etter overtid mot Lillehammer, som foreløpig er på andreplass i serien.

Oilers-kaptein Dennis Sveum er klar på at det er viktig å være påskrudd i møte med laget fra Grünerløkka.

– Det er ikke sammenlignbart med tidligere. Vi er nødt å være godt forberedt, ikke bare mot Grüner, men mot alle i hele ligaen. De har en skikkelig god keeper, og en innstilling om at de har alt å vinne. Det er guffent å spille mot. Vi kan ikke si at det «bare er Grüner». Det er ikke sånn, sier Sveum til RA.

Han får også støtte fra trener Todd Bjorkstrand.

– For oss er det en tøff kamp, som vi er nødt å være godt forberedt til. De slo nettopp Lillehammer. Vi hadde også en tøff kamp mot dem sist. Det er sånn sett bra, for vi ønsker tøffe kamper, sier Bjorkstrand.

Jevnere i Fjordkraft-ligaen

Forrige gang lagene møttes var i september. Da var Grüner på besøk i DNB Arena, og tok med seg ett poeng hjem. Allerede etter fem minutter gikk gjestene i ledelsen, før Thomas Berg-Paulsen skaffet Oilers den nødvendige utligningen. Grüner leverte to scoringer i midtperioden, og på de ti siste minuttene av kampen klarte Oilers å sikre overtid. Anders Tangen Henriksen ble kampens store helt, og avgjorde i tredje minutt av spilleforlengelsen.

Grüner viste også hvor effektive de kan være med mål på tre av 17 skudd.

Oilers-treneren synes det er gledelig med en jevnere liga.

– Det er slik vi ønsker det. Her må vi virkelig fortjene hvert poeng, sier Bjorkstrand.

Sveum trekker også fram et annet element med det.

– Så langt er det jevnere enn folk så for seg før sesongen startet. Ligaen blir bedre, og noe av det som er gledelig er å se yngre spillere som tar steg. Det viser at norsk ishockey er på vei mot noe, sier Sveum.

Bordson klar

Etter en variert åpning på sesongen vant Oilers mot Storhamar lørdag. Foreløpig ligger Oilers på tredjeplass i Fjordkraft-ligaen. Avstanden opp til Lillehammer er på to poeng, mens det er seks opp til Stjernen på topp. Sveum forteller at det ikke er noe som snakkes om i garderoben.

– Det er sykt klisjé, men vi tenker kun kamp for kamp. Det er ingen som ser på tabellen, og det var det ikke tidligere heller. Ikke engang de årene vi vant ti serierunder før slutt var det noen som tittet på tabellen. Det er slik at hvis vi vinner har man en godfølelse fram til neste kamp, og taper vi blir det naturligvis dårligere, sier Sveum.

Tommy Kristiansen og Ludvig Hoff er fortsatt ute med skader. Nykommeren Rob Bordson blir spilleklar til kampen mot Grüner. Han ankom Norge forrige uke, men søknadsprosessen for arbeidstillatelse startet allerede den dagen han signerte med klubben. Derfor er det usikkert hvordan rekkene til Bjorkstrand blir seende ut.







Mer fra Dagsavisen