Stavanger Oilers

Oilers’ nye målvakt fikk melding fra tidligere Oilers-helt

Joona Partanen var på isen med Oilers mandag. Den finsknorske målvakten har allerede fått melding fra en gammel kjenning om klubben.

Stavanger — Forrige uke signerte Joona Partanen for Oilers, nå er han på plass for sin nye klubb. Den finske keeperen, med norsk pass, har allerede rukket å få en melding fra en tidligere Oilers-keeper. Faktisk den eneste utenlandske keeperen som har vunnet NM-gull med klubben.

– Jeg fikk en melding fra Antti Ore. Han sendte meg en melding og fortalte at det var en fin klubb. Da jeg var junior sto han i mål for topplaget i organisasjonen, sier Partanen til RA – og sikter til tiden i de finske klubbene HIFK og Blues.

28-åringen Partanen har hatt det travelt etter han ble klar for Stavanger og Oilers.

– Det kom veldig uventet på meg. Jeg ble informert om situasjonen, og at de hadde behov for en keeper. De ringte meg, og jeg brukte ikke lang tid på å bestemme meg. Det har vært litt praktiske utfordringer. Vi hadde alle tingene våre i Narvik. Nå blir kjæresten der en liten stund, men dette blir et spennende eventyr. Det er utrolig spennende å være her, og få sjansen, sier Partanen.

Partanen vil vinne med Oilers

I utgangspunktet skulle han spilt 1. divisjon for Narvik, som han har tilbrakt tre sesonger i tidligere. Der ville han vært den ubestridte førstekeeperen. I Oilers er situasjonen annerledes. Hans fremste konkurrent om keeperplassen, Henrik Holm, er bortreist på landslagssamling.

– Lagets suksess er det viktigste. Vi har en god sjanse til å vinne byttå. Det er målet mitt. Henrik er førstekeeper her når sesongen starter, så skal jeg jobbe hardt på trening og i kamp for å utfordre ham, sier den finsknorske keeperen.

Joona Partanen

Forrige sesong fikk han 17 kamper for Lillehammer, i en kort koronasesong. Han vil ikke spå hvor mange kamper det blir for ham i Oilers.

– Helt fra Oilers tok kontakt har vi hatt gode samtaler om det. Klubben fortalte meg hva de tenkte, og jeg sa min mening. Vi er på samme linje. Det blir en sunn og god konkurranse, sier Partanen.

Tidligere har to gode målvakter vært en suksessfaktor i Oilers. Henrik Holm og Ruben Smith utfordret hverandre, noe som ga en god konkurransekultur. Den kommende helgen skal Oilers møte Lillehammer til treningskamper i Kristiansand.

Norsk keeper

Den finskfødte målvakten vil ikke telle på utlendingskvoten, Det norske passet fikk han for ikke veldig lenge siden.

– Jeg ble norsk statsborger for to år siden, det var naturlig ettersom jeg har norsk kjæreste. Første gangen jeg kom til Norge ville jeg egentlig bare finne gleden med ishockey igjen. Jeg trengte et skifte, og Nes i 1. divisjon var en god mulighet for meg. Jeg dro over sammen med en venn, og etter det gikk det veldig fort, sier Partanen.

I løpet av første sesongen i Nes ble han utlånt til Kongsvinger for én kamp i det som nå heter Fjordkraft-ligaen. Etter det gikk ferden videre til Nidaros i Trondheim, før han dro enda lenger nord. I Narvik spilte han to sesonger i 1. divisjon, før de rykket opp. Etter én sesong på toppnivå med blåtrøyene gjorde han overgang til Lillehammer. Nå blir Stavanger neste stopp, selv om han hadde kontrakt med Narvik denne sesongen.

Partanens avtale med Oilers strekker seg ut 2021/22-sesongen.





Mer fra Dagsavisen