Stavanger Oilers

Slutt for Tommy Kristiansen

Tommy Kristiansen (32) tok tirsdag en stor beslutning om veien videre som toppspiller.

Stavanger — Oilers-stjernen meddelte på mikrobloggen Twitter at han nå takker nei til videre spill for det norske landslaget.

− Etter mange fine år med flagget på brystet har jeg nå tatt beslutningen om å gi meg på landslaget. Det har vært en ære å spille for Norge og jeg vil spesielt takke alle i og rundt Norges Ishockeyforbund. Det har vært et av de største høydepunktene i karrieren, skriver powerforwarden.

Spilte nylig VM

Kristiansen var en av de mest sentrale brikkene i Petter Thoresens landslag og har vært det lenge. Han spilte nylig VM.

Kristiansen, som nylig ble pappa, legger ikke skjul på at det har endret hans prioriteringer.

− Jeg har fått sjansen til å tilbringe tid med fantastiske mennesker! Nå blir det fullt fokus på familielivet og klubblaget i tiden framover, skriver han.

Landslagssjef Petter Thoresen har stor forståelse for valget til sin tidligere Oilers-elev og skjønner hvorfor det har blitt slik i en ny tilværelse.

− Han har slitt med en vond hofte i noen år nå og har også blitt pappa. Skal han forlenge karrieren som spiller ligger det nok en helhetsvurdering bak dette. Det er en belastning å være med på landslaget også, sier landslagssjefen til RA.

Han var selvsagt informert om beslutningen som kom.

− Vi har snakket sammen om dette i sommer. Avgjørelsen mener jeg er voksen og fornuftig dersom han skal forlenge karrieren.

Kan være siste år i Oilers

Kristiansen har ett år igjen av avtalen med Stavanger Oilers og uttalte tidligere i sommer til nettstedet nitten.no at ingen måtte bli sjokkerte om han etter denne sesongen satte kursen tilbake til østlandet. Å ikke ha besteforeldre i nærheten var en utfordring for den lille familien.

Samtidig sa han også til RA at det på ingen måte var skrevet i stein at han skulle bort fra Stavanger etter kontraktens utløp. Det hele var en vurdering som måtte tas.

---






Mer fra Dagsavisen