Ishockey

Hockeyprofil ga nok en gave: – Er jo lek dette handler om

Skyterampen ved ishallene i Stavanger har fått en liten oppgradering etter nok en gave fra Johannes Johannesen.

Stavanger — Da Johannes Johannesen ble kåret til «GET Rookie of the year» som årets nykommer i 2015-16-sesongen valgte han å donere prispengene til en skyterampe. «JJs skyterampe», som den ble kalt, ble offisielt åpnet i juni 2016 og har etter det vært i bruk for både lek og organisert trening.

Forrige uke la Stavanger Hockey ut et bilde av banen med de nye gjerdene fra kommunen. Den står nemlig på kommunal grunn.

Én av tingene klubben påpekte var at puckkassen hadde sett bedre dager. Da var initiativtaker Johannesen, som nå spiller i Hockeyallsvenskan for Västerviks IK, rask til å melde Stavanger Hockey.

– Ny puckkasse må vi fikse, skrev Johannesen til klubben.

Hans tidligere lagkamerat i Oilers, Ruben Smith, er daglig leder for breddeklubben. Den tidligere målvakten forteller at det allerede er gjort oppgraderinger på området.

– Han spanderte ny kasse og nye pucker, så nå er det klart til å benyttes, sier Smith til RA.

Ruben Smith

– Jeg måtte være med og bidra. Jeg bare kastet meg på. Da vi var små sto vi inne i hallen og skøyt til vi ble kastet ut av vaktmesterne. Nå har alle muligheten å være ute for å leke med skudd. Det er jo lek dette handler om, sier Johannesen – som for tiden er inne i en spennende avslutning på seriespillet med Västerviks.

Smith mener den uorganiserte leken må komme sterkere fram. Idrettslederen mener skyterampen er et godt tilskudd til ishockeyinteresserte.

– Det fantes ikke da vi var små, men dette er en ganske kul måte å samle gutter og jenter for å dele ishockeyinteressen, sier Smith.

Støtten fra sin tidligere lagkamerat setter han også pris på.

– Kult at en lokal profil er med og bidrar til denne gode saken, sier Stavanger Hockey-sjefen.

Puckkasse

Ønsket fra klubben framover er å gjøre det enda mer attraktivt å bruke «JJs skyterampe». Stavanger Hockey har ikke eget klubbhus, og dermed ikke et tilholdssted hvor det er mulig å lage innendørsanlegg for teknikktrening og skyting. Selv ønsker ishockeysjefen seg både tak over skyterampen og eget teknikkrom.

Det har dem ikke, men planen for hva som er neste aksjon på skyterampen er allerede lagt fra Smith.

– Nå leter vi etter en samarbeidspartner for å få på plass plater med syntetisk is, sier han.

Mer fra Dagsavisen