Handball

Mener skadeskutt Sola skal være stolte

Uavgjort hadde holdt til seier i gruppe C i EHF European League for Sola. Det gikk ikke for Live Rushfeldt Deila og co. Nykøbing Falster vant 28-26 og nå blir det tysk motstand i kvartfinalen.

Stavanger — – Vi har ikke snakket om Thüringer, men både de og det rumenske laget er tøffe motstandere. Det betyr lite hvem det ble, sier Live Rushfeldt Deila til RA.

Bakspilleren likte selvsagt ikke at det ble tap på hjemmebane, men lever likevel greit med det. Sola kom seg videre fra en meget tøff gruppe og laget hadde også fire sentrale forfall i gruppefinalen.

Tunge forfall

Camilla Herrem er høygravid, mens landslagsbacken Kristina Sirum Novak fortsatt er syk. Forsvarssjef Martha Barka var i troppen, men ble sittende på benken kampen gjennom. Hun skulle kun brukes om det var fare for å tape med mer enn 14 mål. På toppen av det manglet straffespesialist Lene Kristiansen Tveiten på søndag. Da måtte laget spille på en annen måte enn de pleier.

– Det blir et annet angrepsspill med tre høyrehendte bakspillere, erkjenner Deila.

Trener Steffen Stegavik sutret heller på ingen måte etter tapet. Han peker på at det er en stor prestasjon å komme videre fra denne gruppen. Med kvartfinale i boks er et av sesongens store mål nådd. Nå gjenstår det å bli blant de fem beste i serien – for å komme i Europa neste år. Klubben er også klar for NM-semifinale.

– Det betyr egentlig ingenting at vi ikke vant gruppen. Jeg er veldig godt fornøyd med at vi er videre. I denne kampen var det vi rettet blikket mot. Så skulle vi selvsagt prøve å vinne om muligheten var der mot slutten, sier Stegavik – som ikke har viet Thüringer en tanke ennå.

Steffen Stegavik

Han erkjenner at forfallene er tunge om dagen. Usikkerheten om når folk er tilbake er også stor.

– Heldigvis har vi en landslagspause nå, sier han.

For spillere som Live Rushfeldt Deila betyr alle skadene mer ansvar. Hun erkjenner glatt at det tar på.

– Mye av spillet blir bygget opp rundt mine førstesatsinger nå. Det blir tungt mot et lag som løper så mye som Nykøbing Falster.

Rushfeldt Deila må også endre på eget spill. Litt for ofte tar hun ikke de rette skuddsjansen.

– Jeg tar ofte skudd som jeg normalt ikke ville for å vise ansvar.

Hadde muligheten

Sola kom best i gang i Stavanger idrettshall og fikk et par måls ledelse – mest fordi Rinka Duijndam i målet var het i starten. Nykøbing Falster våknet likevel ganske snart og lagene fulgte hverandre tett de første 20 minuttene. Så fikk bortelaget en liten luke i en periode hvor det kladdet for Sola. Hjemmelaget hentet det likevel mer eller mindre inn. Det sto 16–17 til pause.

Sola hentet raskt opp sin motstander etter pausen, men så begynte laget å rote litt for mye i angrep. Etter 42 minutter hadde Nykøbing kommet seg opp i en ledelse på tre mål.

Da kampen gikk inn i de siste ti minuttene var fortsatt avstanden den samme, men med fem minutter igjen klarte Sola å rive seg inn i det igjen da Live Rushfeldt Deila utlignet til 26–26.

Danskene fikk raskt to mål til og da kampen gikk inn i siste minutt misbrukte Live Rushfeldt Deila muligheten til spenning om det uavgjorte resultatet som ville gi gruppeseier for Sola.

– Vi var ikke gode nok på å løpe hjem i denne kampen og fikk for mange kontringsmål imot, mener Live Rushfeldt Deila.

---

Håndball, EHF European League, gruppe C

Sola-Nykøbing Falster 26–28 (16–17)

Stavanger idrettshall, 873 tilskuere

Sola: Rinka Duijndam, Amalie Frøland – Guro Berland Husebø 2, Maren Eiken Ravndal, Martine Wolff 2, Kaja Horst Haugseng 1, Frøydis Wiik Seierstad 5, Anne Malin Gjengedal Antonsen, Maja Magnussen 2, Kristiane Knutsen 3, Live Rushfeldt Deila 8, Martha Barka, Merlinda Quorraj, Ingrid Gravdal, Viviann Knutsen, Hege Holgersen Danielsen 3.

Toppscorer Nykøbing Falster: Charlotte Lund Mikkelsen og Mia Svele Solberg 6 mål.

Utvisninger: Sola 3x2 min. Nykøbing Falster 1x2 min.

Dommere: Justas Ivanauskas og Edvinas Jencevicius, Litauen.