Handball

Kjørte fullstendig over Podravka: – Har skjedd noe

Sola og Kristina Sirum Novak brukte ikke lang tid før de sa takk og farvel til kroatiske Podravka i årets første gruppespillskamp i European League. Laget vant 35-29. Sola beviste at de har tatt et stort steg, på et veldig viktig punkt, på ganske kort tid.

Stavanger — Det var kort og godt klasseforskjell i Stavanger Idrettshall i den første kampen i gruppe C av turneringen. Selv om Sola manglet forsvarssjef Martha Barka var de mer en tette nok bakover, og giftige nok framover, til å skape seg en solid luke allerede midtveis i den første omgangen. Til pause sto det hele 23–14.

Kaja Horst Haugseng

Ledelsen holdt Sola greit utover i kampen – uten at laget virket å måtte ta ut alt noen dager før en ny viktig kamp i serien. Faktisk fikk også Sola muligheten til å rotere ganske mye på laget utover i kampen. Det kan være nyttig som laget skal spille kamp to ganger i uken framover.

– Vi hadde kontroll fra start. På forhånd forventet vi å være et bedre lag enn Podravka, men det er alltid spennende å se om press og favorittstempel takles med mange unge spillere, sier Novak til RA.

Kunne rotere kraftig

At Sola faktisk kan både rotere kraftig på laget, og slippe til debutanter, i en setting som dette er nytt. Det er også nytt at laget ikke klapper sammen uten en gravid Camilla Herrem.

Novak innrømmer glatt at det har skjedd noe. Bredden er en helt annen. Folk tar ansvar. Det meste tyder på at Sola har tatt ytterligere steg mot de beste i europeisk håndball.

– Det har absolutt skjedd noe her. Det er enormt mye spennende som skjer i klubben og det er kjekt å være i et Sola som virkelig satser. Også nå tenkte nok mange at vi ville klappe sammen uten Camilla, men i stedet sto Guro Husebø Berland fram med en nesten perfekt kamp på hennes plass, sier Novak – og fortsetter:

– Bortsett fra en situasjon hvor hun ble dratt ned, uten at dommerne tok det, bommet hun ikke. I min bok var det en perfekt kamp. Sånne prestasjoner gjør at laget stoler på henne og da tar vi steg.

Bakspilleren Novak, som ble toppscorer med sju mål tross litt begrenset spilletid, peker på at det er mange som både vil og evner mye i denne Sola-stallen.

Trener Steffen Stegavik erkjenner også at bredden nå er en helt annen enn den var bare for ett år siden. Søndag måtte han ha friske spillere på tribunen – til tross for at de har nivået inne.

– Det gir luksusproblem for meg som trener, sier Stegavik.

Steffen Stegavik

Han var meget godt fornøyd med det han fikk se søndag. Spesielt det siste kvarteret før pause var Sola knallgode. Da avgjorde de i realiteten kampen. Ni måls ledelse ved halvtid skjønte de fleste ville bli utslagsgivende. Det ble det.

– En veldig god match. Alt i alt ska vi være god fornøyde med dette. Det var også viktig for å få roet nervene litt etter en liten pause. Ettersom Debrecen slo Nykøbing ble det også svært viktig, sier Stegavik.

Favoritten tapte

Dette var også kampen Sola måtte vinne på hjemmebane for å være i posisjon til å klare målet om avansement fra gruppespillet – slik de klarte i fjor.

– Dette var omtrent den viktigste av alle kampene. Det gir selvtillit og en god start. Både på året og European League. Spesielt viktig å få det ut på hjemmebane. Puljen er også helt åpen nå som Nykøbing Falster tapte i sin kamp lørdag, sier Kristina Novak.

NB! Nykommer Maren Eiken Ravndal (26) debuterte for Sola på direkten i kampen i European League søndag. Hun kom inn med snaue kvarteret igjen og fikk seg også en scoring. Eiken Ravndal er venstre kant og har i flere år vært kaptein for Ålgård. Hun kom fra spill i 1. divisjon sist uke og ble mamma tidligere i år.

---

FAKTA

Håndball, EHF European League gruppe C

Sola-Podravka 35–29 (23–14)

Stavanger Idrettshall, 1123 solgte billetter

Sola: Rinka Duijndam 1, Amalie Frøland - Guro Berland Husebø 6, Kristina Novak 7, Kristiane Knutsen 4, Live Rushfeldt Deila 5, Maja Magnussen 4, Lene Kristiansen Tveiten 2, Kaja Horst Haugseng 1, Maren Eiken Ravndal 1, Angunn Gudmestad, Martine Wolff, Lea Nilsen Sigtrudur, Merlinda Qorraj 1, Hege Holgersen Danielsen 2, Frøydis Wiik Seierstad 1.

Toppscorer Podravka: Anda Pandza 6

Utvisninger: Sola 2x2 min. Podravka 4x 2 min.

Dommere: Ruud Geraets og Paul Geraets, Nederland.

---






Mer fra Dagsavisen