Handball

Derfor måtte Sola-talentet styrte ut av hallen

Angunn Gudmestad (20) hadde knapt nok tid til å nyte feiringen av seks strake seirer i European League søndag. Etter kampen styrtet hun rett ut av Stavanger Idrettshall.

Samtidig som Camilla Herrem fortsatt signerte autografer til noen av de 1600 feststemte håndballfansene ankom nemlig Gudmestad travbanen på Forus hvor det var V65-stevne.

Der ventet hesten «Åsspik», en tom sulky – og det andre løpet for kvelden.

Gudmestad hoppet rett fra håndballdrakten til hjelm, briller, søle – og voltestart over 2040 meter.

Angunn Gudmestad

Bakspilleren, som scoret to ganger da Sola slo Besancon med 33-27, er nemlig lisensiert travkusk.

På gården hjemme på Nærbø drives det hesteoppdrett og Gudmestad har hatt interessen siden hun var liten.

– Jeg har kjørt hest så lenge jeg kan huske, sier hun til RA.

Kjører for få løp

Stortalentet, som kombinerer håndball med helsefagstudier og litt jobbing på gården, kommer forresten fra en familie hvor konkurranseinstinkt står sentralt. Broren Tord Gudmestad er et av de største sykkeltalentene i Norge og proff i Uno-X Pro Cycling.

Om søster Angunn går for Egebergs Ærespris med det første, for å utmerke seg i to forskjellige idretter, er mer tvilsomt.

Det er voldsomt kjekt, men jeg kjører for å løp.

—  Angunn Gudmestad

Selv om hun trives i sulkyen er hun der for sjeldent til å våge å ha et veldig høyt ambisjonsnivå.

– Det er voldsomt kjekt, men jeg kjører for få løp, erkjenner hun.

Samtidig er travkjøringen selvsagt noe hun kan trappe opp den dagen hun ikke spiller håndball på toppnivå – og en interesse som neppe vil forsvinne.

I det andre løpet på Forus søndag var hun faktisk favoritt med hesten Åsspik i RAs faste travtips laget av ekspert Even Elvenes.

Det gikk likevel ikke helt som hun håpet på.

– Det ble sisteplass etter galopp på oppløpet, forteller hun.

Vil ha ny håndballfest

I det minste kunne hun trøste seg med at det ble suksess på håndballbanen i timene før. Sola vant sin sjette strake kamp i European League og har ikke avgitt poeng i gruppespillet.

Etter altfor lang tid med restriksjoner på grunn av koronaviruset er det nå sluppet helt opp for tilskuere. 1630 laget et voldsomt leven i Storhallen søndag – i det som var en god gammeldags håndballfest.

– Helt fantastisk god trøkk i hallen, sier en smilende Gudmestad.

Det blir garantert enda bedre når Baia Mare kommer tilbake til samme sted for å spille kvartfinale i European League. Kampene mot den gamle klubben til Camilla Herrem og Steffen Stegavik skal gå siste helgen i mars og den første i april. Vinner de over to kamper går faktisk Sola til Final Four – og skal spille om å vinne hele turneringen.

Sola Håndball

Det er oppsiktsvekkende for en klubb som før turneringen snakket om at de var fornøyde om de tok poeng i gruppespillet.

Utviklingskurven har vært bratt. Samtidig innser trener Steffen Stegavik det samme som de fleste nå har gjort. Laget har muligheter mot de fleste – også Baia Mare.

– Jeg får ta en Thorir og si at muligheten for å slå dem er 50–50. Oddsene våre har i alle fall aldri vært bedre. Vi har vist at vi har tatt dette nivået og kan ikke snakke oss selv ned så mye mer nå, sier en glisende Stegavik.

Han peker på at Baia Mare ble nummer to i sin gruppe – selv om denne kanskje var vanskeligere enn Solas.

Nå håper han på nok en skikkelig håndballfest i kvartfinalen. Kanskje også enda flere enn 1630 tilskuere i Stavanger idrettshall. Søndagens ga nemlig stor mersmak – både hos spillere og treneren.

– Det er første gang vi får ha en sånn fest i løpet av halvannet år hvor vi har prestert ekstremt bra. Jeg har hele tiden sagt at med resultater kommer interessen. Nå får vi den. Med publikum. Dette viser vi har noe å bygge på, avslutter Steffen Stegavik.







Mer fra Dagsavisen