Handball

Nøkkelspiller har forlenget med Sola

Sola fikk lørdag på plass en svært viktig signatur for fortsettelsen fra en spiller som også hadde tilbud fra utlandet.

Høyreving Maja Magnussen (24) har nå forpliktet seg til å spille for de gule og svarte i ytterligere en sesong.

– Det var flere faktorer som spilte inn i at jeg valgte å bli. Jeg trives her og i laget. Så liker jeg Steffen Stegavik som trener og er imponert over hvor mye vi har fått til på kort tid. Jeg vil gjerne se hva vi kan oppnå sammen videre, sier Magnussen til RA.

– Du har vært god i år. Kunne du dratt til utlandet også?

– Ja. Jeg hadde et tilbud fra utlandet som jeg tygget litt på. Det er alltid interessant, men vi har noe spennende på gang nå i Sola. Dette var også et tilbud hvor jeg ikke kunne fått spille europacup. Det er noe jeg liker. Vi får se om det dukker opp noe i utlandet senere en gang. Steffen og gjengen her hadde mye å si for at jeg ikke gjorde det. Gresset er ikke alltid grønnere på den andre siden, sier Magnussen.

Trønderen har hatt en strålende sesong og ble nylig tatt ut på rekruttlandslaget for første gang.

– Jeg tenker at det viser at både jeg og Sola har gjort noe rett.

Hun har vært svært god både i seriespillet – og en viktig bidragsyter til at Sola har dundret gjennom puljen i Europa League uten å avgi poeng så langt.

– Det er fint at viktige spillere blir! Det er ikke så mye mer å si om det. Jo mer kontinuitet – jo mer utvikling kan vi ha som klubb, sier trener Steffen Stegavik til RA.

Klubben er nå inne i en prosess hvor man spikrer stallen for neste sesong og mange av de sentrale brikkene har falt på plass. Foruten Magnussen forlenget nylig både Kristina Novak og Kristiane Knutsen.

– Det var et mål da vi startet reforhandlingene å beholde de fleste i dagens stall, sier Stegavik.

Han gleder seg også av utviklingen til Magnussen.

– Hun har tatt steg i Sola. Nå er hun også med på rekruttlandslaget og det forteller mye, sier treneren.

Sola, og Maja Magnussen, spiller denne helgen den siste kampen i gruppespillet i Europa League. Søndagens kamp mot franske Besancon er en formalitet i form av at gruppeseieren allerede er i boks. Samtidig er Sola lystne både på en skikkelig håndballfest i Stavanger idrettshall – og status som fortsatt ubeseiret.







Mer fra Dagsavisen